Leonberger

Raceinformation

Levetid

8-10 år

Vægt

Han: 59-77 kg
Hun: 45-59 kg

Højde

Han: 74-80 cm
Hun: 61-74 cm

En Leonberger er en rolig, pålidelig og omgængelig hund, som er overbærende over for familiens børn samt andre hunde og dyr. Det er en familiehund der ønsker, at følge med og deltage i hele familiens aktiviteter. Det er en hunderace der kan optræde beskyttende overfor familien - dog ikke i sådan en grad, at den kan betegnes som værende en god vagthund.

Det er en stor hund som har behov for plads - både udendørs og indendørs. En Leonberger passer derfor ikke ret godt til livet i en lejlighed. Den vil meget gerne have en baghave som den kan strejfe rundt i - ikke en hundegård.

En Leonberger skal motiveres under træningen, da den ellers kan finde den kedelig og uinteressant. Det er en selvstændig hunderace, hvilket i dén grad kan vise sig under træningen. Belønning og varierende træning i eventuelle korte perioder kan med fordel anvendes.

Den har en stor og tyk pels der fælder en del. Man skal med en Leonberger forvente, at man skal børste den et par gange i ugen - især i den periode hvor den fælder ekstraordinært meget.

Aktivitetsniveauet ligger på 30-60 minutter om dagen. Den elsker leg og aktivitet generelt.