Beagle

Raceinformation

Levetid

12-15 år

Vægt

Han: 10-11 kg
Hun: 9-10 kg

Højde

Han: 36-41 cm
Hun: 33-38 cm

En Beagle er en vidunderlig hund der nyder at være involveret i alle hjemmets aktiviteter. Hvis man anskaffer sig en Beagle, så skal man allerede fra start have lavet en ultra-sikker indhegning i haven. Det er en nysgerrig og intelligent hunderace der nemt finder en udvej i haven. En Beagle er – udover at være god til at flygte – også en fremragende ”graver”. Hold øje med den når den bevæger sig rundt i haven, da den sagtens kan finde på, at grave huller og endda grave sig ud under hegnet i haven.

En Beagle har brug for opmærksomhed og tid. Man skal tænke sig godt om hvis man vælger, at anskaffe sig en Beagle i en børnefamilie. Det er en hund der ofte bliver købt grundet dens forholdsvis lille størrelse, dens nuttede udseende og dens nysgerrige sind.

Det er vigtigt, at træne sin Beagle tidligt og holde træningen vedlige i løbet af livet. En Beagle elsker at opspore dufte og det er derfor specielt vigtigt, at man træner ”kom”-kommandoen og især holder denne ved lige.

Hvis man har tid og overskud, så er en Beagle et fint valg for en førstegangsejer. Det er dog som skrevet før vigtigt, at man husker på, at det er en hund der kan være lidt opmærksomhedskrævende, hvilket altså betyder, at man bør genoverveje sit valg af hund, hvis man har småbørn og/eller en stresset hverdag.

Det er en sjov og nysgerrig hund der elsker leg og opmærksomhed. En Beagle beholder ofte deres legende hvalpeagtige sind langt ind i deres voksne år.

En Beagle har en tendens til at gø. Det er noget der kan afhjælpes, hvis man træner det i en ung alder. Hvis en Beagle keder sig eller bliver overladt for meget til sig selv, så vil man formentlig opleve en øget gøen, da det er dens måde at få opmærksomhed på.

Det er en hund der godt kan trives med andre hunde og som elsker mennesker. Af denne grund er en Beagle ikke en ret god vagthund. Med det sagt, så er hunde forskellige og nogle Beagles er hurtige til, at gø hvis der kommer fremmede eller hvis der er en lyd de ikke bryder sig om.

Denne hunderace er kendt for, at være intelligent. Det er dog vigtigt, at man påbegynder træningen tidligt og vedligeholder træningen igennem livet. Den kræver en fast, konsekvent og retfærdig træning.

Når det kommer til børn og en Beagle, så plejer det at gå udmærket. Det er dog vigtigt, at hunden bliver introduceret for børn tidligt. Det er samtidig ret vigtigt, at også børnene bliver undervist i hvordan man bør omgås hunde.

En Beagle har en forventet levetid på 12-15 år.