Basset hound

Raceinformation

Levetid

10-12 år

Vægt

Han: 23-29 kg
Hun: 20-27 kg

Højde

Han: 30-38 cm
Hun: 28-36 cm

En Basset Hound er en utrolig kærlig og rolig hund. Det er en stædig hund som af og til kan være svær, at få til at følge ordre – det er dog oftest tilfældet hvis de har snuden mod jorden, fordi den har fået færden af noget lækkert og interessant. Det er en hunderace der har et stort jagtinstinkt.

Det anbefales normalt ikke, at førstegangsejere anskaffer sig en Basset Hound, da det kan være noget af en mundfuld. Den kræver en ejer som ved hvordan man håndtere den, da den ellers vil tage styringen og blive ”lederen” af flokken.

Selvom en Basset Hound umiddelbart kan have et dovent udtryk, så er det én ting de i hvert falde ikke er. Den kræver daglig stimulering i form af motion og aktivitet. Det er en hund der til tider godt kan lide lyden af sig selv en kende for meget. Det er ikke unormalt at en Basset Hound har tendens til, at gå hvis den ønsker opmærksom eller keder sig. Det er en ganske charmerende hund, men dens gøen kan dog til tider være til gene.

Det er en hunderace som egner sig både til lejlighed og hus. Det mest optimale ville dog være, at den har en have at strejfe rundt i. Her er det dog vigtigt at nævne, at haven bør være indhegnet, da det som bekendt er en hund med et stort jagtinstinkt. Hvis ikke haven er sikker, så skal der ikke meget mere end en interessant fugl til, før hunden er væk.

Det er ikke en hunderace der finder det specielt interessant, at blive efterladt alene hjemme i længere tid. Hvis en Basset Hound keder sig for meget eller føler sig alene, så kan det resultere i uhensigtsmæssig og destruktiv opførsel. Den kan også give sig til at gø voldsomt. Det er dens måde, at finde underholdning på.

En Basset Hound er ikke egnet til, at være vagthund. Det er en alt for venlig hund der sjældent agerer aggressivt. Derfor skal man ikke anskaffe sig en Basset Hound hvis man ønsker sig en effektiv vagthund.

Det er en hunderace der er god til børn. Man skal dog være forsigtig, da dens størrelse nemt kan komme til, at vælte et mindre barn, hvilket kan skræmme barnet. Det er en hund der normalt kommer godt ud af det med andre hunde – især hvis det er nogen den har lært fra tidlig hvalp. Grundet dens jagtinstinkt skal man være opmærksom hvis man har en kat, en fugl, en kanin eller andre dyr i hjemmet.

En Basset Hound har en forventet levetid på 10-12 år og vejer mellem 20-29 kilo.