Fransk bulldog

Fransk bulldog

Raceinformation

Levetid

10-12 år

Vægt

Hun: 18-23 kg
Han: 23-25 kg

Højde

30 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Fransk bulldog.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

En fransk bulldog er en intelligent og kærlig hund. Det er en dejlig ledsager der elsker menneskelig kontakt. Det er en hund der generelt klare sig med alle – også børn. Når det kommer til andre hunde, så er det vigtigt med tidlig socialisering, men racen generelt er ganske venskabelig og vil ofte ikke have noget problem med andre hunde. En fransk bulldog er dog ret territorial, men det kan oftest løses med tidlig socialisering.

En fransk bulldog er en nem hund, at træne så længe man gør det til en leg og formår, at få hunden til, at synes det er sjovt og underholdende. En fransk bulldog gøer ikke ret meget og ganske sjældent uden grund, så hvis den gøer, så er det formentlig fordi der er en ukendt lyd/fremmede mennesker.

En fransk bulldog har en tendens til, at blive overvægtig hvis ikke det bliver gået ture med den nogle gange om dagen. På varme dage, skal man holde ekstra øje med sin franske bulldog, da den ikke er ret god til varme. En fransk bulldog er ikke en type hund der trives ved, at blive længe i haven selv eller være for længe uden menneskeligt selskab.

Tekniske detaljer

FCI navn

Bouledogue Francais

FCI nummer

101

Gruppe

9

Oprindelse

Frankrig

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

En fransk bulldog gøer sjældent.

God til lejligheder

En fransk bulldog vil klare sig ok i en lejlighed. De kan være ret aktive indendørs, men men kan klare sig fint uden en have, så længe de daglige gåture bliver overholdt.

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

En fransk bulldog behøver ikke overdrevet meget motion. De daglige gåture er i de fleste tilfælde nok til, at holde vægten og dens aktivitesniveau i skak.

Pelspleje

Denne hunderace er kræver ikke det vildt. Man skal som altid holde øje med, at neglene ikke bliver for lange, at ørerne er rene og en børstning i ny og næ vil heller ikke skade.

Intelligens

Fældning

En fransk bulldog fælder ikke ret meget, men 2 gange om året taber de deres underpels. For at forebygge, at der ligger hundehår overalt, så kan man i disse perioder børste ekstra godt.

Træning

Gør træningen til en leg og vær vedholden, så bliver træningen forholdsvis nem.

Legelyst