Dogue de bordeaux

Dogue de bordeaux

Raceinformation

Levetid

10-12 år

Vægt

54.4-65.2 kg

Højde

58-75 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Dogue de bordeaux.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

En Dogue de bordeaux er en samarbejdsvillig og alsidig hund der viser sig som frygtløs og modig. Det er en hunderace der har været brugt til mange funktioner som eksempelvis kvægdriver, hyrdehund, jagthund, vagthund og kamphund. Den dag i dag har en Dogue de bordeaux kun 2 primære funktioner; familiehund og vagthund.

Det er en hunderace der godt kan se lidt hård og barsk ud, hvilket i kombination med dens vagtsomme sind, gør den til en fantastisk vagthund. Det er dog en hunderace der egner sig godt til familielivet. Den er kærlig, loyal, savlende og sød.

En Dogue de bordeaux kræver normalt en ejer der besidder en vis erfaring. Skulle man som førstegangsejer alligevel anskaffe sig en Dogue de bordeaux, så er det vigtigt at man læser op på hundens behov, da det kan være noget af en mundfuld til tider.

Den har ikke et vildt stort jagtinstinkt - den holder sig gerne tæt på sin ejer. Den knytter tætte bånd med hele familien - også børn.

Tekniske detaljer

FCI navn

Dogue de Bordeaux

FCI nummer

116

Gruppe

2

Oprindelse

Frankrig

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst