Engelsk cocker spaniel

Engelsk cocker spaniel

Raceinformation

Levetid

12-14 år

Vægt

Han: 13-16 kg
Hun: 12-15 kg

Højde

Han: 38-43 cm
Hun: 36-41 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Engelsk cocker spaniel.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

En Engelsk cocker spaniel er en kærlig, glad, nysgerrig og energisk hund. Det er en intelligent hunderace, der dog til tider kan være ret stædig – især hvis ikke de ser noget formål med det du gerne vil have dem til.

Den engelske cocker spaniel er en jagthund og hører til i FCI gruppe 8 – Apporterende jagthunde. Det er vigtigt, at når man ejer en jagthund med instinkter som denne hunderace, at man starter tidlig med lydighedstræning.

Når man træner med sin engelske cocker spaniel, så skal man være forsigtig men konsekvent. Hunden er kærlig og elsker sine ejere, så det er vigtigt, at man ikke gør den usikker eller bange. Den engelske cocker spaniel er en opmærksom hunderace og vil ofte gø når den hører noget ukendt. Dog må man ikke misfortolke det, da en Engelsk cocker spaniel ikke er en ret god vagthund – den er alt for venlig og hvis fremmede skulle komme nærmere vil det formentlig ende ud i, at hunden slikker den fremmedes hænder og vifter glad med halen.

Der er nogle hunde af denne race der har det med, at gø en del.

Tekniske detaljer

FCI navn

English Cocker Spaniel

FCI nummer

5

Gruppe

8

Oprindelse

Storbritannien

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

Gøer af og til

God til lejligheder

En Engelsk cocker spaniel vil klare sig ok i en lejlighed - hvis den bliver ordentligt motioneret og aktiveret. Den vil klare sig bedst, hvis den har en lille/mellem størrelse have,at kunne rende rundt i.

Kattevenlig

Børnevenlig

En fantastisk hunderace når det kommer til børn. Den engelske cocker spaniel er kendt for at være kærlig, glad og legesyg omkring børn.

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Når det kommer til motion, så elsker en Engelsk cocker spaniel så meget motion som du kan give den.

Pelspleje

En Engelsk cocker spaniel bør børstes 2-4 gange hver uge for, at undgå pelsmåtter og/eller indfiltret pels. Et bad hver 6-8 uge er heller ikke i vejen.

Intelligens

Fældning

En Engelsk cocker spaniel fælder moderat, men hvis man husker, at børste den 2-4 gange i ugen, så vil man mindske fældningen en del.

Træning

Det er en intelligent hunderace som er god til, at lære og forstår hurtigt hvad der forventes af den. Det kræver dog, at man er konsekvent, men blid når man træner en Engelsk cocker spaniel.

Legelyst