Lhasa apso

Lhasa apso

Raceinformation

Levetid

12-15 år

Vægt

5.9-6.8 kg

Højde

25-28 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Lhasa apso.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

En Lhasa apso er en fantastisk dejlig lille selskabshund der er charmerende og kærlig overfor sin familie. Det er en hund der søger meget menneskelig kontakt og som har det bedst i selskab med andre hunde (som den kender godt) eller mennesker. Overfor fremmede mennesker kan den være noget reserveret og lader ikke hvem som helst klappe den.

Hvis man vælger, at slippe sin Lhasa apso løs i haven, så skal man være opmærksom på, at hegnet skal være noget sikkert, da det er en lille udbryderkonge. Den er hurtig og adræt - derfor har den også behov for daglig motion. En Lhasa apso er villig til, at lære og er egentlig også god til det - men den kræver en del tålmodighed.

Pelsen kræver en del pleje i form af ugentlige gennembørstninger. Mange ejere af racen Lhasa apso vælger oftest, at tage til en hundesalon end, at stå med opgaven selv. Den skal vaskes jævnligt og man skal kigge pelsen igennem for eventuelle pelsmåtter, da disse kan generer hunden og naturligvis ikke pynter på den ellers prægtige pels.

Tekniske detaljer

FCI navn

Lhasa Apso

FCI nummer

227

Gruppe

9

Oprindelse

Tibet

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst