Rhodesian ridgeback

Raceinformation

Levetid

10-12 år

Vægt

Han: 36-41 kg
Hun: 29-34 kg

Højde

Han: 63-69 cm
Hun: 61-66 cm

En Rhodesian ridgeback er en hunderace med en meget stærk vilje. Den elsker sin familie og vil til enhver tid forsvare den. Når det kommer til fremmede, så skal man ikke forvente en varm velkomst af en Rhodesian ridgeback. Den vil ikke være decideret afvisende overfor fremmede mennesker, men vil være noget påpasselig og forsigtig indtil den har set personen an.

Det er en hunderace hvor man skal være opmærksom ift. andre hunde, da den kan virke noget udfordrende.

En Rhodesian ridgeback er en hund der skal stimuleres korrekt, hvis man ønsker et afbalanceret og velafrundet familiemedlem. Den skal stimuleres fysisk såvel som mentalt. Den passer til ejere der formår, at vise hvem der bestemmer - hvilket er vigtigt, da den ellers vil tage styringen og eventuelt agere dominerende.

Når det kommer til træning og motion, så er det ikke en ret krævende hund. Den har det bedst hvis den kan løbe frit rundt i en indhegnet stor baghave. En Rhodesian ridgeback skal trænes tidligt og isæt kommandoen "kom" er vigtigt, at indlære tidligt. Motivation i form af godbidder virker rigtig godt under træningen. Man skal ikke træne for hårdt med en Rhodesian ridgeback, da det vil gøre den stædig og se træningen som værende negativ - hvilket i bund og grund betyder, at den mister alt lyst til træning.

Når det bliver nævnt, at især "kom"-kommandoen er vigtig, så er det blandt andet fordi, at den har et særpræget jagtinstinkt der gør, at den altså sagtens kan sætte efter et egern, en kat, en mus eller sågar naboens kat, hvis den får muligheden.

En Rhodesian ridgeback vejer typisk 32-36 kg.