Grand danois

Raceinformation

Levetid

7-10 år

Vægt

Han: 54-90 kg
Hun: 45-59 kg

Højde

Han: 76-86 cm
Hun: 71-81 cm

En Grand danois stammer ikke fra Danmark, som mange fejlagtigt tror. Den kan føres tilbage til en folkevandringsstamme fra alanerne der ankom til Europa fra Kaukasus. Denne stamme valgte at krydse deres store mastiff-lignende hunde med større mynder. De fremavlede disse hunde, så de kunne bruge hundene til jagt på vildsvin, hjorte og bjørne.

Grunden til, at mange forbinder en Grand danois med en dansk hund, skyldes formentlig, at de kongelige stalde på Frederiksborg i 1500-tallet blev opdrættet. Tyskland derimod besluttede i 1878, at alle daværende varianter fremover skulle opdrættes til én samlet race under navnet "Deutche Dogge".

Det er en venlig hunderace der er kærlig overfor hele familien og især børn. Når det kommer til fremmede mennesker, så er den dog en del mere forbeholden - hvilket dog aftager når hunden lærer den fremmede, at kende. Det er en hund der kræver visse hensyn grundet dens størrelse, da det jo ér en hund af en vis kaliber. En voksen Grand danois vejer typisk mellem 50 og 75 kilogram og bliver mellem 72-80cm høje. Det er altså en stor hund vi har med, at gøre.