Malteser

Raceinformation

Levetid

15-18 år

Vægt

3-4 kg

Højde

Han: 21-25 cm
Hun: 20-23 cm

En Malteser er ikke en terrier som mange mennesker fejlagtigt tror. Den har derfor heller ikke en terrier-mentalitet. Med det sagt, så er det en hund der kan virke lidt skrøbelig og sart, med deres lange og fine pels. Sandheden er dog, at en Malteser er en bestemt, robust og frygtløs hund der ikke er bange for, at vise følelser. Det er en hunderace er elsker, at behage sin ejer og som lærer hurtigt.

En Malteser er en ganske populær hunderace og det skyldes nok, at den tilpasser sig godt i familielivet. Det er en opmærksom og livlig hund som elsker sin familie. Den har et højt energiniveau for sin størrelse og den beholder sit hvalpeagtige og legende sind langt ind i de voksne år.

Hvis man skulle være i tvivl, så er en Malteser en intelligent hund, som har let ved, at lære kommandoer og som samtidig har lyst til det. Det er dog en hunderace der godt kan finde på, at afprøve grænser, hvilket nogle gange kan få den til, at virke ugidelig og umulig – men i virkeligheden er den blot ude på, at finde ud af hvad den kan slippe af sted med. Det er derfor af samme grund vigtigt, at man træner konsekvent og sætter grænser.

En Malteser hader at være alene hjemme. Det er en social hund der har det bedst med mennesker omkring sig. Det er en hunderace der normalt klarer sig ganske fint med andre hunde og dyr. Den har ikke et ret stort jagtinstinkt og vil helst være hos sin ejers side, hvilket også betyder, at den ikke er så tilbøjelig til, at løbe efter mindre dyr.

En Malteser kan bo overalt. Det er naturligvis vigtigt, at man stimulerer hundens behov, men den kan trives lige så vel i en lejlighed som i et hus. Det er ikke en ret stor hunderace, så den kræver ikke alverdens plads. Det eneste problem der som sådan kan være ved, at holde en Malteser i lejlighed, er dens gøen. Alle hunde er forskellige – men Malteseren er kendt for, at kunne lide lyden, af den selv en smule for meget. Dens gøen kan dog forebygges med tidlig træning og daglig stimulering. Når en Malteser keder sig for meget, så resulterer det tit og ofte i uhensigtsmæssig gøen – i sær hvis den så samtidig bliver efterladt hjemme i længere tid ad gangen.

Det er en lille hunderace, som ikke egner sig til, at agere vagthund. Dermed ikke sagt, at den ikke vil give lyd fra sig når den hører en lyd den ikke bryder sig om – for det skal man ikke være bekymret for. Det er dog en lille hund der med dens lille statur ikke udgør den største trussel.