Chow chow

Raceinformation

Levetid

13-15 år

Vægt

20-32 kg

Højde

46-56 cm

Chow chow er kendt for at være en loyal, værdig og uafhængig hund. Det siges, at den normalt kun danner et stærkt bånd med den person i familien som der tager sig mest af den, hvilket dog skal tages med et gran salt, da en Chow chow kan danne stærke bånd med hele familien. Det er en hund der er lidt forsigtig når det kommer til mennesker den ikke kender så godt.

En Chow chow er en intelligent hund, der dog til tider kan være utrolig viljestærk og stædig når stemningen tager den. Det er vigtigt, at man starter socialiseringen ret tidlig, så den kender sin plads i ”flokken”. Det er ikke en hunderace der anbefales til førstegangsejere, da det er en hund der har brug for korrekt håndtering fra start. Chow chow anbefales heller ikke til ejere der ikke har så meget tid i hverdagen, da den kan udvikle seperationsangst, hvis den bliver efterladt alene i hjemmet for længe ad gangen.

Det er en hunderace der generelt er mistænkelig overfor fremmede og mennesker den ikke kender så godt. Den har et beskytterinstinkt der gør, at den i hvert falde nok skal give lyd, hvis den ser noget eller hører noget den ikke bryder sig om. Som regel klarer en Chow chow sig fint med børn omkring sig – især hvis de er vokset op med dem.

En Chow chow har et stort jagtinstinkt. Det ligger i dens natur at jage alt hvad der bevæger sig, hvilket betyder, at man skal være meget forsigtig når det kommer til, at slippe sin Chow chow løs i haven eller går tur ved steder med andre dyr.

Det er ikke en hunderace der gør ret meget, selvom – som før nævnt – at den sagtens kan give lyd når den ser eller hører noget den ikke bryder sig om. Den egner sig ikke til folk der bor i lejlighed, da den ikke vil have plads til, at boltre sig og strejfe rundt. Det er en forholdsvis stor hunderace der typisk vejer mellem 20 og 32 kilo. Den har en forventet levealder på 13-15 år og bliver 46-46 cm høj.