Volpino italiano

Volpino italiano

Raceinformation

Levetid

14-16 år

Vægt

4–6 kg

Højde

24–30 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Volpino italiano.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

Volpino Italiano er en hunderace der oprindeligt kommer fra Italien. Det er en hunderace der ikke er bange for, at give lyd fra sig hvis den ser eller hører noget den ikke er vant til. Hvis man lærer sin hund ”stille”-kommandoen tidligt, så vil det minimere dens gøen en del. Dog er det naturligvis vigtigt, at hunden får lov til, at udtrykke sig.

Det er en hunderace der egentlig kommer godt ud af det med hunde og katte – især hvis det er noget den er opvokset med. Der er nogle hunderacer der er bedre end andre når det kommer til andre hunde og dyr, men generelt set, så får man det bedste resultat hvis man øver eksponering allerede som hvalp.

Nogle vil kalde en Volpino Italiano for en stædig hunderace, fordi den godt kan lide at gøre tingene på sin egen måde. Det er dog en intelligent hunderace, som generelt er ret motiveret når det kommer til træning. Hvis man virkelig ønsker, at motivere sin Volpino Italiano – så kan godbidder vise sig ganske nyttige under træning.

Det er en hunderace som kan udmærke sig i sport som agility og rally-lydighed. En Volpino Italiano forveksles ofte med en Pomeranian, men det ér en særskilt race. Af forskelle kan det nævnes at en Volpino Italianos hovedform og størrelse er større end en Pomaranians.

Der findes ikke ret mange hunde af denne race i verdenen. Det er en ret sjælden hunderace med få tusinde eksemplarer. De fleste findes naturligvis i hundens oprindelsesland, Italien – men ellers findes der kun få i de skandinaviske lande, USA, Storbritannien og Canada.

Tekniske detaljer

FCI navn

Volpino Italiano

FCI nummer

195

Gruppe

5

Oprindelse

Italien

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst