Pomeranian

Pomeranian

Raceinformation

Levetid

12-16 år

Vægt

1-3 kg

Højde

18-30 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Pomeranian.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

En Pomeranian er med sin lille statur en intelligent hunderace der er afsindig loyal overfor sin ejer. Det er en hunderace der danner et utrolig stærkt bånd til sin ejer. En Pomeranian er ikke selv klar over sin egen størrelse og virker frygtløs overfor andre hunde og dyr. Det kan være problematisk under f.eks gåture hvor den vil se andre hunde på den anden side af vejen – her er det vigtigt, at man ved hvordan man skal håndtere sådanne situationer.

Det er en hunderace der er hurtig til, at lære nye ting – gode såvel som dårlige. Her er det vigtigt, at man træner sin Pomeranian korrekt, at det ellers vil resultere i en dominerende adfærd, der får hunden til at blive uregerlig.

En Pomeranian egner sig ikke som sådan til førstegangsejere, da det er en hunderace der har brug for korrekt træning og har brug for en ejer der ved hvordan man håndterer den. Med det sagt, så kan man som førstegangsejer selvfølgelig sagtens få succes med sin Pomeranian – det kræver blot, at man læser op på lektien, lærer racen at kende og får trænet den korrekt fra start.

Det er ikke en hunderace der bryder sig specielt godt om, at være alene hjemme – og slet ikke i længere tid ad gangen.

Når det kommer til jagtinstinkt, så er en Pomeranian frygtløs og vil formentlig jagte både katte, andre hunde og dyr den ser. Man skal være ganske opmærksom – især hvis man lader hunden rende rundt i haven. Det er vigtigt at haven er godt sikret, da det ellers vil resultere i en forsvundet hund, hvis den ser noget interessant.

Det er en hund der elsker, at lege. Den beholder sig hvalpeagtige sind langt ind i de voksne år, hvilket kan skabe meget underholdning livet igennem. En Pomeranian kan lige så vel bo i en lejlighed eller et lille hus som den kan bo på en stor landejendom. Det er en forholdsvis lille hund som ikke kræver ret meget plads og med de daglige gåture og lidt motion, så er du som ejer ret godt stillet.

En Pomeranian har desværre en tendens til, at gø lidt for meget. Hvis man ikke ønsker, at dens gøen skal blive et problem, så bør man allerede fra hvalp forsøge, at lære den hvad den skal og ikke skal gø af. Det er en intelligent hunderace og vil formentlig med stor succes kunne lære kommandoen ”stille”. Det har dog ofte vist sig, at dens gøen kan blive et særligt stort problem, når ejeren ikke er hjemme.

Hvis en Pomeranian havde vejet 25 kilo, så havde det formentlig været den perfekte vagthund. Den er ufattelig god til, at fortælle sin ejer hvis der er noget den ikke kan lide – f.eks lyde eller noget den ser. Det er dog en hund på et par kilo, så det er ikke fordi den vil have den store skræmmeeffekt.

En Pomeranian vejer typisk mellem 1 og 3 kilo. Den opnår en højde på 18-30 cm. Den har en forventet livetid på 12-16 år og er ikke allergivenlig.

Tekniske detaljer

FCI navn

Deutscher Spitz

FCI nummer

97

Gruppe

5

Oprindelse

Tyskland

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst