Dobermann

Dobermann

Raceinformation

Levetid

10-12 år

Vægt

Han: 40-45 kg
Hun: 32-35 kg

Højde

Han: 66-71cm
Hun: 61-66 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Dobermann.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

Friedrich Louis Dobermann skabte i 1870erne en hunderace - som vi i dag blot kalder Dobermann - af tilfældige hunde af ukendt oprindelse. Dog er det helt sikkert at en forgænger til nutidens Rottweiler, har været en del af genpuljen. Da Friedrich arbejdede som skatteopkræver, nattevagt og kommunal hundefanger var idéen, at denne hunderace skulle hjælpe ham som vagthund. Senere bidrog racerne Manchester terrier og Greyhound til genpuljen - det ser man i dag på racens elegance.

Det er en venlig hund der elsker sin familie og børn. En Dobermann kan have tendens til, at prøve grænser af for, at se hvor langt den kan gå. Den kræver en del når det kommer til træning og indlæring, men den er forholdsvis samarbejdsvillig og lærenem. Det er vigtigt, at man holder en god stemning under træningen, da man ellers vil få en mere stædig hund.

Pelsen kræver stort set ingen pleje. Pelsen er glat, noget hård, meget kort og tæt. Hvis man ikke ønsker snavs i møblerne, så kan man tørrer pelsen over. En Dobermann kan grundet dens pels have tendens til, at fryse en smule.

Tekniske detaljer

FCI navn

Dobermann

FCI nummer

143

Gruppe

2

Oprindelse

Tyskland

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst