Dværgpinscher

Dværgpinscher

Raceinformation

Levetid

12-15 år

Vægt

Han: 4-5 kg
Hun: 4 kg

Højde

Han: 25-30 cm
Hun: 25-28 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Dværgpinscher.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

En dværgpinscher er en dejlig selskabshund der kan tilpasse sig næsten ethvert miljø. Uanset om du bor i et hus, på en gård eller i en lejlighed, så skal dværgpinscheren nok tilpasse sig. Det er en meget samarbejdsvillig og lærenem hunderace der gerne vil lære. En dværgpinscher er en rigtig god hund for førstegangsejere.

Dværgpinscheren er en miniatureudgave af den tyske pinscher. Dværgformen af den tyske pinscher er opstået som en naturlig mutation. Det er en hunderace der er mindst 500 år gammel - og det ved man fordi, at man har fundet hunden afbildet allerede i 1500-tallet. I 1800-tallet var det en meget populær hunderace hos damerne i de finere lag af samfundet.

Det er en hunderace der er tilbøjelig til, at blive overvægtig. Hunderacen vejer ikke mere end 5 kg og derfor er det nemt, at overfodre den - primært gennem godbidder. Man kan holde dens vægt nede ved med daglig motion. Det er ikke en hund der har brug for ufattelig meget motion, men mange hundeejere af en dværgpinscher er blevet overrasket over hundens energiniveau.

Når det kommer til aktivitet for en dværgpinscher, så kan den såmænd godt finde ud af, at underholde sig selv og finde passende og sjove lege. Det den allerhelst vil er dog, at lege med sin ejer og/eller familie. Det er ikke en hunderace der blot vil agere skødehund hele dagen. Den vil gerne aktiveres dagligt i nogen grad.

Pelsen behøver ikke ret meget pleje. Dværgpinscheren har en glansfuld, kort, tæt og tilliggende pels. Grundet hundens beskedne aktivitetsniveau, så skal man være opmærksom på dens negle, da de hurtigt kan blive for lange. Hunde med et større aktivitetsniveau slider som regel deres negle ned - men mindre hunderacer som eksempelvis dværgpinscheren kan ikke slide deres negle ned på samme måde. Man bør også være opmærksom på hundens tænder, da kosten for en dværgpinscher er noget finere end hos større hunderacer. Grundet den findelte kost kan dværgpinscheren udvikle tandsten.

En dværgpinscher vejer typisk 4-5 kg og opnår en højde på 25-30 cm - dette gælder for både hanner og tæver. Denne hunderace stammer oprindeligt fra tyskland.

Tekniske detaljer

FCI navn

Zwergpinscher

FCI nummer

185

Gruppe

2

Oprindelse

Tyskland

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst