Stabyhoun

Raceinformation

Levetid

13-14 år

Vægt

18-25 kg

Højde

49-53 cm

En stabyhoun er en blid, sød og hengiven hund. Den elsker sin familie og er generelt glad for kontakt med mennesker. Den elsker børn og er altid frisk på, at lege. Det er ikke en hunderace der har så meget imod fremmede mennesker, men den kan dog godt opføre sig vagtsom og stå lidt på afstand i starten. Den er tillidsfuld, venlig og afdæmpet.

Denne hunderace er en fuglehund - en stående jagthund. Den er glad for jagt og vil gerne ivrigt gøre sit arbejde, selvom den ikke arbejder ret hurtig. Den holder god kontakt under jagten. Den er selvstændig og initiativrig, da den gerne jager både rotter, muldvarpe og mosegrise af sig selv - som den dræber lynhurtigt og kontant.

En stabyhoun er glad for vand og elsker at apportere. Det er en hunderace der har meget let ved, at knytte sig til hele familien.

Som alle jagthunde, så har den behov for en god portion motion og beskæftigelse. Når en stabyhoun skal trænes, så anbefales det, at man er konsekvent men venlig samtidig med, at man belønner hurtig og varieret. Denne hunderace egner sig også til hundesport som eksempelvis lydighed eller sporing.

Pelsen er glat og forholdsvis lang. Den har en tæt og vandafvisende underuld der gør, at den er godt beskyttet mod vind og vejr. Hvis man ønsker, at minimere fældningen, så bør hunden børstes minimum 1 gang om ugen. Når den bliver friseret, så skal man især huske de buskede pelspartier på bagbenene og halen.

En stabyhoun vejer mellem 15 og 20 kilo. Hannerne bliver ca. 53 cm høje og tæverne er lidt mindre med deres ca. 50 cm.