Tibetansk spaniel

Tibetansk spaniel

Raceinformation

Levetid

12-15 år

Vægt

4.1-6.8 kg

Højde

25 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Tibetansk spaniel.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

En tibetansk spaniel er en dejlig og hengiven selskabshund der er ganske livlig og selvstændig. Den elsker alle de mennesker den kender og vil med glæde kæle og snakke med dem, hvor den derimod virker noget reserveret og endda afvisende overfor fremmede mennesker. Det er en hunderace der generelt godt kan håndtere andre hunde og begår sig godt med dem.

Det er en hunderace der har det bedst når den er omgivet af mennesker og vil derfor ikke have det ret godt med, at være alene hjemme i længere tid ad gangen. Hvis en tibetansk spaniel er alene hjemme for længe ad gangen kan den udvikle seperationsangst, der kan føre til destruktiv adfærd.

En tibetansk spaniel er egentlig ganske lydhør når det kommer til træning, selvom den godt kan lide at gå egne veje. Tidlig socialisering overfor andre hunde og mennesker kan mindske dens reservation og lette arbejdet med træningen lige så.

Tekniske detaljer

FCI navn

Tibetan Spaniel

FCI nummer

231

Gruppe

9

Oprindelse

Tibet

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst