Flat-coated retriever

Raceinformation

Levetid

10-13 år

Vægt

27-32 kg

Højde

56-58 cm

Ved første øjekast vil en Flat-coated retriever minder meget om en Golden Retriever, men der er markant forskel på de 2 racer. Det er en meget tolerant og venlig hunderace og den elsker alle – inklusiv børn og andre hunde. Man skal tage sig i agt, når der er mindre børn til stede, da den ofte logrende hale, sagtens kan vælte et mindre barn.

For lidt større børn, vil det være den bedste kammerat, da det er en energisk og livlig hund der elsker, at lege. Faktisk har denne hunderace i flere lande også kælenavnet ”Peter Pan”, hvilket skyldes, at den modnes lidt senere end andre hunde og dermed beholder sit legesyge sind tilsvarende længere.

Netop fordi en Flat-coated retriever er så legesyg, så kan det nogle gange også være svært, at træne den. Det kræver nogle gange lidt ekstra tålmodighed. Man må ikke være for hård, når det kommer til træning, da den så vil lukke ned indtil du kommer på andre tanker – her kan den vise sin stædighed.

Hvis man har tanker om, at opdrage sin Flat-coated retriever til vagthund, så bør man måske genoverveje det. Den vil formentlig gø når der kommer fremmede mennesker, men mere kan man ikke forvente af denne race.

Det er en stille og rolig hund og klare sig godt indenfor, men det er ikke en hund der passer specielt godt til en familie der bor i lejlighed. Den elsker, at løbe og svømme så en have vil være optimalt. For at kunne stille hundens motionsbehov, så kræver det at man går lange intensive ture dagligt og/eller at man aktivere hunden på anden måde hvor den kan lukke noget energi ud.

Når man er på udkig efter en Flat-coated retriever, så skal man holde øje med sælgere der sælger gule Flat-coated retrievere. En Flat-coated retriever er enten fuldstændig sort eller leverfarvet.

Denne hunderace er ikke glad for, at være alene i længere tid. Den elsker mennesker og elsker at socialisere sig med mennesker. En Flat-coated retriever der er meget alene, kan udvikle et destruktivt sind, hvilket dine møbler, sko og du som ejer ikke bliver endvidere glad for. Velkendte rutiner kan dog afhjælpe problemet – eksempelvis når ejeren skal på arbejde.

Der er en stærk hund, der ikke altid er helt bevidst om dens styrke – derfor skal sårebare ældre mennesker også passe på.

En Flat-coated retriever er ikke for alle, men matcher man dens energi, træning- og motionsbehov, så kan man forvente en dejlig loyal partner.