Labrador retriever

Raceinformation

Levetid

10-12 år

Vægt

Han: 27-34kg
Hun: 25-32 kg

Højde

Han: 56-61cm
Hun: 53-58 cm

En Labrador retriever er en af verdens mest populære hunderacer. Det er en hunderace der egner sig som både familiehund og som ledsager til jagt. Det er en hunderace der elsker, at behage sin ejer, som er intelligent og som elsker sin familie.

Labrador retrieveren er sjældent aggressiv, hvilket igen gør det til en fremragende familiehund. Det er en hunderace der har det bedst med, at kende sin plads i ”flokken”. Hvis du er førstegangsejer så kan en Labrador retriever sagtens anbefales, da det er en kærlig og skånsom hund der er nem at have med, at gøre.

En Labrador retriever er generelt god omkring mennesker, herunder også fremmede og børn. Det er en hunderace der kan klare sig de fleste steder – også i lejlighed, selvom det optimale ville være et hus med en eventuel have. Skulle man dog vælge, at anskaffe sig en Labrador retriever, selvom man bor i lejlighed, så er det vigtigt at den bliver stimuleret og motioneret godt og grundigt hver dag. Hvis ikke en Labrador retriever bliver stimuleret, så kan den udvikle destruktiv adfærd, som kan resultere i gennemgnavede sko eller en ødelagt sofa.

Det er en hunderacer der modnes lidt senere end andre hunderacer. Den beholder sit hvalpeagtige sind langt ind i dens voksne år. En Labrador retriever er ikke specielt glad for, at være alene hjemme, selvom det kan tillæres. Det er vigtigt, at man øver og træner ”det at være alene”, så den ikke stresser for meget over det.

En Labrador retriever gør normalt ikke ret meget – det foregår mest under leg og aktiviteter. Det er en hunderace der elsker vand og som formentlig vil springe i vandet så snart den øjner muligheden. Det er ikke en ret god vagthund. Det er en hund der elsker mennesker i næsten alle farver og former, så derfor vil det formentlig ende med, at hunden hellere vil klappes lidt på maven end, at skræmme eventuelle fremmede væk.