Yorkshire terrier

Raceinformation

Levetid

12-16 år

Vægt

2-3 kg

Højde

20-23 cm

En Yorkshire terrier er en hunderace der begår sig alle steder. Om du bor i lejlighed, et stort hus eller om du bor på landet er underordnet – den skal nok finde sig til rette, såfremt dens ejer sørger for de daglige gåture og holder træningen ved lige. Det er en hunderace der egner sig udmærket til en førstegangsejer, da det er en intelligent hunderace der gerne vil behage om som gerne vil lære.

Det er en territorial hunderace som der til enhver tid vil forsvare sit territorium. En Yorkshire terrier blev i sin tid fremavlet til, at kontrollere skadedyr, hvilket er et instinkt der sidder dybt i den. Derfor bør man holde ekstra øje med sin Yorkshire terrier, hvis den er omkring andre og mindre dyr.

Med det sagt, så er det en kærlig hund. Det er ikke en hund der egner sig specielt godt til mindre børn. Med en kombination af små børn der til tider kan være lidt vilde og en Yorkshire terrier der er territorial, kan den godt nappe fra sig. En Yorkshire terrier er en meget lille hund der ikke vejer mere end 2-3 kg, så derfor kan den let komme til skade under lidt for vild leg. Her vil det være bedre i en familie hvor eventuelle børn er lidt ældre og forstår hvordan racen skal håndteres, hvad den kan holde til og hvordan den skal behandles.

Det er en hunderace der har en tendens til, at gø lidt for meget. Den vil formentlig gø uden grund af og til, men så sandelig også når den ser noget eller hører lyde den ikke bryder sig om. Hvis ikke man tager hånd om hundens gøen tidligt, så kan det udvikle sig problematisk for ejer og eventuelle naboer/underboer.

Når det kommer til dens jagtinstinkt, så ér det altså en hund der stadig besidder et stort jagtinstinkt. Den viger ikke, hvis den ser et mindre dyr som et egern eller en fugl komme hoppende forbi. Det er en hunderace der elsker at lege. Det er en af den slags hunde der vil beholde sit hvalpeagtige og legende sind langt ind i de voksne år, hvilket også er én af grundene til, at mange vælger en Yorkshire terrier.

Selvom en Yorkshire terrier sagtens kan give lyd og gøre sin ejer opmærksom på uvante ting, så egner den sig ikke som vagthund. Det er en for lille hund til, at kunne håndtere jobbet som vagthund.

En Yorkshire terrier kan normalt godt håndtere katte i hjemmet – især hvis de er opvokset med dem. Det er lidt en anden sag når det kommer til andre hunde. En Yorkshire terrier ved ikke hvor stor den reelt er og vil derfor ikke tænke to gange inden den kan finde på, at starte en konflikt med en anden hund. Man skal derfor udvise forsigtighed, hvis man introducerer sin Yorkshire terrier for andre hunde.