Airedale terrier

Raceinformation

Levetid

10-13 år

Vægt

Han: 23-29 kg
Hun: 18-20 kg

Højde

Han: 56-61 cm
Hun: 56-58 cm

Airedale terrieren kan prale af at være den største terrier i verdenen. En fantastisk dejlig ledsager der er loyal overfor sin familie og god til børn. En Airedale terrier er meget legesyg og fortsætter sit hvalpeagtige sind ift. leg langt ind i deres voksne år.

Man skal være forberedt på, at en Airedale terrier er sprængfyldt med energi i en kombination af høj intelligens. Deres høje intelligens betyder, at det er en meget nem hunderace, at træne. Som så mange andre terriere, så kan det være en – til tider – stædig hunderace. Grundet Airedale terrierens ophav, hvor den oprindeligt blev fremavlet som værende en arbejdshund/jagthund, anbefales det at den bliver socialiseret i det tidlige hvalpestadie.

Man skal som udgangspunkt ikke forvente, at en Airedale terrier vil være en god kombination i et hjem, hvis man allerede har dyr i form af katte, kaniner og mindre hunde. Airedale terrieren har et jagtinstinkt der gør, at den kan agere uhensigtsmæssigt.

Som bekendt, så er en Airedale terrier meget intelligent og har et højt energiniveau. Det betyder, at den skal stimuleres hver dag. Hvis ikke denne hunderace bliver stimuleret tilstrækkeligt, kan det resultere i uhensigtsmæssig opførsel i form af destruktiv og uønsket adfærd i hjemmet. Her kan det være en stor hjælp, at begynde til hundetræning tidligt i hvalpestadiet, så man er godt rustet fremadrettet.

Hvis du har tiden og dedikationen til en Airedale terrier, så kan det være en fremragende hund for førstegangsejere. Det er dog vigtigt, at man ved hvad man går ind til – for det er ikke en sofakartoffel man anskaffer sig. Det er som beskrevet før en meget aktiv og intelligent hund der kræver daglig stimulering.

Hvis du på et tidspunkt oplever, at dit blomsterbed er gravet op eller du opdager et stort hul midt i haven, så kan du godt kigge hundens vej, for det er ikke ukendt, at Airedale terrieren kan finde på, at grave huller rundt omkring i haven. Nogle kalder dem sågar gravemaskiner.