Staffordshire bull terrier

Staffordshire bull terrier

Raceinformation

Levetid

12-14 år

Vægt

Han: 11-17 kg
Hun: 10-16 kg

Højde

Han: 36-41 cm
Hun: 33-38 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Staffordshire bull terrier.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

En Staffordshire bull terrier har en kraftfuld holdning, en stærk og muskuløs krop og kan se ud som om det er en ret hård hund. Mange der anskaffer sig en Staffordshire bull terrier bliver ofte overrasket over hvor kærlig en hunderace det er.

Når man går sine daglige gåture med sin Staffordshire bull terrier, så bør man altid have hunden i snor, da den – grundet sin fortid og oprindelse – kan være aggressiv overfor andre hunde. Såfremt man ønsker, at sin Staffordshire bull terrier skal kunne gebærde sig sammen med andre hunde/dyr, så er det vigtigt med tidlig socialisering. Det betyder i al sin enkelthed, at allerede tidligt i hvalpens liv, skal den være sammen med andre dyr. Tidlig socialisering er dog ikke garanti for, at hunden senere vil kunne trives med andre hunde – men vil man øge chancen for succes er dette vejen, at gå. Det er dog vigtigt at pointere, at nogle hunde af denne race aldrig vil kunne klare sig godt med andre dyr – og derfor bliver man nødt til, at affinde sig med, at hunden bliver det eneste fritgående dyr i hjemmet.

Det er en intelligent hunderace, som gerne vil gøre tingene på sin egen måde og derfor har den brug for en fast, tålmodig og konsekvent træning. Det er en energisk hunderace og kræver derfor også gode lange gåture og/eller daglig leg i moderat/høj aktivitetsniveau.

En Staffordshire bull terrier elsker sin ejer og vil allerhelst ligge i sengen eller i sofaen med dig, hvis den får lov.

Som ejer af denne hunderace skal man være selvsikker, konsekvent og generelt vide hvad man gør. Det anbefales ikke, at man anskaffer sig en Staffordshire bull terrier, hvis man ikke har haft hund før og/eller ikke ved hvordan man skal håndtere en hund med dette sind.

Som stort set alle andre hunderacer, så skal man huske, at når hunden er hvalp, så skal den have godt med tyggelegetøj, for når tænderne klør, så kan det resultere i et par gennemgnaskede sko.

Tekniske detaljer

FCI navn

Staffordshire Bull Terrier

FCI nummer

76

Gruppe

3

Oprindelse

Storbritannien

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

Gøer sjældent

God til lejligheder

En Staffordshire bull terrier vil klare sig ok i en lejlighed, men vil trives bedre med en have.

Kattevenlig

Børnevenlig

Denne hunderace er velegnet til en familie med børn.

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

En Staffordshire bull terrier har et ret stort energiniveau, så en del motion og træning - inklusiv de daglige gåture er nødvendigt for, at stimulere hunden bedst.

Pelspleje

Når det kommer til pelspleje af en Staffordshire bull terrier, så er det en meget nem hunderace. En Staffordshire bull terrier har en glat og blød pels som ikke kræver den store pleje. Børst hunden et par gange i ugen for, at mindske fældning. Et bad 3-4 gange årligt er rigeligt, medmindre hunden er ekstraordinær beskidt.

Intelligens

Fældning

Denne hund kan godt anbefales til kommende hundeejere der ikke ønsker en hund, der fælder vildt og voldsomt. En Staffordshire bull terrier fælder en lille smule, men det er til, at overse og hvis hunden bliver børstet et par gange i ugen, så mindsker man den i forvejen beskedne fældning markant.

Træning

Når det kommer til træning, så er en Staffordshire bull terrier en forholdsvis nem hund, at træne. Man skal dog nok forvente, at resultaterne kommer gradvist.

Legelyst