Boston terrier

Boston terrier

Raceinformation

Levetid

12-15 år

Vægt

6-11kg

Højde

38-43 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Boston terrier.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

En Boston terrier er en fantastisk dejlig hunderace der er god til børn og som er hengiven overfor sin familie. Den er opmærksom, ganske aktiv, selvbevidst og vagtsom. Det er en hunderace der ikke anbefales endvidere meget til førstegangsejere, da det kan være noget af en mundfuld. Det er ikke en gøende hund, men den kan dog godt give lyd fra sig, hvis den ser eller hører noget den ikke bryder sig om.

Boston terrieren har brug for tidlig socialisering, så den kan vænne sig til fremmede mennesker, andre familiemedlemmer og sågar andre hunde. Den kan til tider virke territorial, hvilket dog kan forebygges ved tidlig socialisering. Men det ér en hund der godt kan virke udfordrende overfor andre hunde, hvilket man skal være opmærksom på.

Det er en hunderace der egner sig ganske glimrende til agility. Den er ikke så vild med lange træningspas, men derimod varierede og korte træningspas. Træningen bør være konsekvent, men stadig blid.

En Boston terrier er ikke en sofakartoffel. Den vil bevæge sig, have udfordringer og udfordres lidt. Den egner sig ikke til mennesker der helst vil have en skødehund.

Pelsen på en Boston terrier er glansfuld, glat, kort og meget fin. Hvis man ikke ønsker, at skidt og snavs lander i møblerne, så kan pelsen tørres over med en vaskeklud/vaskeskind.

Det er ikke en hunderace der har det godt med, at blive efterladt alene hjemme i længere tid. Den vil helst gerne have mennesker omkring sig. En Boston terrier kan udvikle seperationsangst der betyder, at den kan få sig tillært en destruktiv adfærd, hvor den forsøger at distancere sig fra den stress den måtte føle. Det vil resultere i ødelagte møbler, sko og hvad den ellers kan finde underholdende. Det er vigtigt at pointere, at hunden gør det af kedsomhed og ikke blot fordi det er en uopdragen hund.

Tekniske detaljer

FCI navn

Boston Terrier

FCI nummer

140

Gruppe

9

Oprindelse

USA

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst