Whippet

Whippet

Raceinformation

Levetid

12-15 år

Vægt

11 - 21 kg

Højde

Han: 47 - 56 cm
Hun: 44 - 54 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Whippet.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

En Whippet er mynde der egner sig godt som familiehund. Det er om muligt dén af mynderne der egner sig allerbedst som selskabshund. Den er glad for mennesker, børn og som normalt kommer godt ud af det med andre hunde. Det er en aktiv hund som er social og glad for familiens børn. Den egner sig bedst til en familie der er aktiv, da det bestemt ikke er en sofakartoffel.

En Whippet har et stort jagtinstinkt og her er det vigtigt, at man er opmærksom. Det er ikke en hund man slipper løs i det fri, da en mus, et egern eller en kat nemt fanger hundens interesse - og så er den altså pludselig forsvundet. Hvis man har en baghave, er det vigtigt, at den er ultra-sikker når det kommer til indhegning.

Det er ikke en hunderace der volder de helt store problemer under træningen - men man skal være konsekvent og være god til, at belønne. Man skal helst træne sin Whippet så varieret så muligt, da den ellers kan miste interessen.

En Whippet vejer typisk 12.5-13.5 kg og opnår en højde på omkring 44-51 cm.

Tekniske detaljer

FCI navn

Whippet

FCI nummer

162

Gruppe

10

Oprindelse

Storbritannien

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst