West highland white terrier

Raceinformation

Levetid

12-16 år

Vægt

Han: 7-10 kg
Hun: 6-7 kg

Højde

Han: 25-30 cm
Hun: 23-28 cm

En West highland white terrier er en utrolig selvsikker, kærlig og sjov hund. Hvis du ønsker en underholdende hund, som du kan hygge dig med og grine af når den opfører sig fjollet, så er en West highland white terrier måske noget for dig.

Nogle vil betegne en West highland white terrier som værende stædig, men det er ikke helt retfærdigt, da det eneste svar den søger nok nærmere er ”hvad er det i det for mig?”. Hvis du kan overbevise den om, at det er for dens eget bedste, så er den med på den værste.

Den er glad for alle mennesker. Børn i alle aldre inkluderet. Den kommer godt ud af det med andre hunde – medmindre det er 2 hanhunde – i så fald kan der godt opstå problemer. Den vil klare sig fint med katte i hjemmet, selvom den til tider godt kan finde på, at jagte den rundt i stuen. Hvis den bliver socialiseret med katte i en tidlig hvalpealder, så vil jagten af katten kunne mindskes eller fjernes helt.

Der er dog undtagelser, når det kommer til andre dyr. West highland white terrieren blev fremavlet til, at jage skadedyr. Den har stadig sit jagtinstinkt når det kommer til visse dyr; kaniner, fugle og andre smådyr som eksempelvis rotter, ørkenrotter, hamstere og mus. Så her skal man tage sig i alt hvis man overvejer, at anskaffe sig en West highland white terrier.

En West highland white terrier vil klare sig ganske udmærket i en lejlighed, selvom det nok vil kræve lidt træning når det kommer til gøen. Hvis den hører noget mistænkeligt eller hører, at folk går på opgangen, så kan den sagtens finde på at gø. Den rette træning i en tidlig hvalpealder kan dog mindske dens gøen. De mindste ting kan få din West highland white terrier til at gø – bare dét, at den ser en flue eller en fugl flyve forbi vinduet kan sætte gang i den. Med andre ord: Den kan være ret larmende. Men igen – den rette træning kan mindske det.

Når det kommer til, at træne en West highland white terrier, så har den jo sin ”hvad er der i det for mig?”-attitude. Det betyder, at det til tider kan være svært for den, at holde fokus. Det er vigtigt, at man har en positiv og konsekvent træningsmetode – hvis man er for hård, så vil den lukke ned og ignorer dine kommandoer.

Hvis man har en have, så skal man være på vagt da en West highland white terrier – faktisk alle terrier generelt elsker, at grave. Det kan gå stærkt, så hvis man pludselig ser et hul i græsplænen, så har du svaret. Man kan dog træne den til, at der kun er visse steder den må grave. Det er også vigtigt, at man indhegner sin have godt, da den ikke er til at stole på, når det kommer til eventuelle skadedyr eller fugle. Den vil/kan påbegynde en jagt der altså ikke stopper før, den ikke kan se ”byttet” mere. Jagtinstinktet kan man aldrig træne 100% væk, så hold altid hunden i snor i offentligheden eller på åbne arealer uden indhegning.

Den skal have sine daglige gåture og/eller daglig leg, så den kan få brændt sit krudt af. En West highland white terrier klare sig generelt godt når den skal være alene i længere tid af gangen. Hvis ejeren skal på arbejde eller andet i den dur, så kan en radio i baggrunden og legetøj være nok til, at holde den beskæftiget i mellemtiden.