Papillon

Raceinformation

Levetid

13-16 år

Vægt

Han: 4-5 kg
Hun: 3-4 kg

Højde

Han: 20-28 cm
Hun: 20-28 cm

En Papillon er en selvsikker og ekstrem smart hunderace der elsker, at behage sin ejer. Det er – med den rette træning og socialisering – en fantastisk dejlig, kærlig, opmærksom og venlig hund, der er utrolig lærenem.

Det er en af de klogeste hunderacer der findes og kan derfor med lethed lære de fleste kommandoer – hurtigt. Den er egentlig en god hunderace for en førstegangsejer, da den er villig og ivrig efter at behage og gøre sin ejer glad. Den elsker menneskelig kontakt og er utrolig tilpasningsdygtig.

En Papillon kan muligvis lide lyden af sig selv lidt for meget nogle gange, hvilket der skal tages hånd om tidligt. Den skal nok lade sin ejer vide hvis den ser eller hører noget den ikke bryder sig om. Det er en hund der lige så nemt kan tilpasse sig livet i en lejlighed som livet på en landejendom. Den er forholdsvis lille og kræver ikke så meget plads.

Den har brug for daglig stimulering i form af motion og gåture. Den elsker, at lege og er generelt god til hundesport som eksempelvis agility eller lydighed. En Papillon har det dog med, at teste grænserne af og til for, at se hvor langt den kan gå.

Det er en hund der kan udvikle seperationsangst, hvis den bliver efterladt alene i hjemmet igennem længere tid. Det kan føre til overdreven gøen og destruktiv adfærd, der vil virke underholdene for hunden.

Det er ikke en hunderace der vil klare sig specielt godt som vagthund. Det er en lille hunderace der absolut vil give besked hvis der foregår noget underligt, men den vil formentlig bjæffe på afstand og ikke virke endvidere skræmmende.

En Papillon vejer typisk 3-5 kg og har en forventet levealder på 13-16 år. Den bliver som regel 20-28 cm høj. Det er ikke en allergivenlig hunderace.