Basset fauve de bretagne

Basset fauve de bretagne

Raceinformation

Levetid

11-14 år

Vægt

11-16 kg

Højde

32-38 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Basset fauve de bretagne.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

En Basset Fauve de Bretagne er en selvstændig, kortbenet, venlig og rolig hunderace. Det er en nysgerrig hund som du ikke rigtig kan stole på, når det kommer til dufte eller små dyr den kan forfølge. Det er vigtigt, at man allerede i et tidligt hvalpestadie påbegynder lydighedstræningen – her er der specielt tale om kommandoen ”kom”. Selvom du begynder træningen tidligt og holder den ved lige, så er det ingen garanti for succes, da det er uafhængig tænker.

Hvis man er interesseret i denne hunderace som førstegangsejer, så er det vigtigt, at man læser op på hunden og forstår dens behov. Hvis man har tiden til en aktiv og intelligent hund, så kan det blive et dejligt familiemedlem.

En Basset Fauve de Bretagne blev fremavlet til jagt og derfor har den også et stort jagtinstinkt. Det betyder altså, at man skal være meget opmærksom hvis man slipper den løs i haven (som bør være indhegnet), hvis der er små dyr eller katte i nærheden.

Man kan såmænd godt holde en Basset Fauve de Bretagne i en lejlighed, hvis man stimulerer dens behov i form af daglige gåture, intelligente lege og motion.

Det er ikke en race der er vild med, at være alene hjemme i længere tid ad gangen. Hvis hunden bliver efterladt hjemme i længere tid uden, at den bliver stimuleret, så kan det resultere i destruktiv adfærd på grund af kedsomhed.

En Basset Fauve de Bretagne har det med, at elske lyden af sig selv en smule for meget, hvilket betyder at der er en tendens til, at hunden gør. Hunde er dog altid forskellige – der er nogle hunde af denne race der kun gør når der er fremmede eller når den hører noget ukendt.

Denne hunderace er et fantastisk valg hvis man ønsker sig et dejligt familiemedlem der er god til børn. Som med alle hunde, så er det selvfølgelig vigtigt, at der bliver holdt opsyn mellem hunden og børn. Basset Fauve de Bretagne klarer sig generelt også godt med andre hunde – især hvis man socialiserer hunden tidligt. Der skal dog udvises forsigtighed når det kommer til andre dyr som eksempelvis kaniner, fugle og katte.

Tekniske detaljer

FCI navn

Basset Fauve de Bretagne

FCI nummer

36

Gruppe

6

Oprindelse

Frankrig

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst