Sankt bernhardshund

Raceinformation

Levetid

8-10 år

Vægt

50-91 kg

Højde

61-70 cm

En Sankt bernhardshund er med sine 50-90 kilo en af hundeverdenens absolut sværvægtere. Det er en dejlig hund der er rolig og venlig. Den egner sig ganske udmærket som familiehund. Det er en loyal, hengiven og trofast hund, der med den rette opvækst og opdragelse sagtens kan håndtere børn. Selvom en Sankt bernhardshund ikke just er en vagthund, så kan den godt agere vagtsom. Den kan være ret beskyttende overfor sin familie, men egner sig dog ikke som vagthund.

Til trods for sin store størrelse, så har en Sankt bernhardshund et ganske fornuftigt aktivitetsniveau. Det er en stærk hund der godt kan lide, at bruge sin kræfter.

Langhåret og korthåret Sankt bernhardshund

Sankt bernhardshunden kommer i 2 varianter - dog med samme FCI-nummer. Som udgangspunkt, så er begge varianter af pelsen tæt og tyk med et beskyttende underuld. Den langhårede Sankt bernhardshund har en let bølget eller glat pels, hvorimod den korthårede Sankt bernhardshund har en mere hård struktur. Det er vigtigt, at pelsen jævnligt bliver børstet igennem - på den måde undgår man pelsmåtter.

Når det kommer til opdragelse og indlæring af en Sankt bernhardshund, så er det vigtigt at man starter tidligt. Det er en stor hund, der kan blive ganske ustyrlig, hvis ikke den håndteres korrekt - ikke fordi, den er værre end andre hunderacer, men fordi dens størrelse simpelthen gør, at det er sværere, at håndtere for den almene hundeejer.

Det er en samarbejdsvillig hund der gerne vil lære og reagere positivt på træning. Træningen skal ikke være hård, men konsekvent med masser af belønninger. Det er en ikke en hunderace der skal trænes i timevis ad gangen - tag gerne træningen i små sekvenser for, at opnå hundens fulde potentiale.

En Sankt bernhardshund er en stor hund der opnår en vægt på 50-90 kg. Hannerne er med sine 70-90 cm typisk højere end tæverne der normalt bliver mellem 65-80 cm.