Collie

Collie

Raceinformation

Levetid

14-16 år

Vægt

Han: 27-34 kg
Hun: 23-29 kg

Højde

Han: 61-66 cm
Hun: 56-61 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Collie.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

Collien er en hunderace som rigtig mange mennesker er bekendt med, hvilket formentlig skyldes serien og filmene omkring den modige hund Lassie. Lassie var nemlig en Collie. Det en dejlig hunderace der venlig og beskyttende - især over for familiens børn.

Det er en hunderace der kræver en del motion og som behøver god social kontakt. Det er ikke en hunderace der egner sig specielt godt il livet i en lejlighed, men derimod et hus eller en gård med plads til, at boltre sig. En Collie beholder sit legende og hvalpede sind langt ind i de voksne år, hvilket kan skabe meget sjov og ballade.

Pelsen er stor, fyldig og lækker, men fælder en del mindre end man umiddelbart skulle tro. Den kræver en gennembørstning mindst én gang i ugen. Det er vigtigt, at pelsen bliver vedligeholdt - især på hunderacer af denne type, der har en noget længere pels end mange af deres artsfæller. Hvis ikke pelsen bliver vedligeholdt, så kan eventuelt skidt og snavs irritere hunden, samtidig med, at pelsen kan danne pelsmåtter som kan være både smertefuldt og mindre pænt, at se på.

Collien har en tendens til, at blive bange relativt hurtigt. Høje lyde, vilde børn, vilde hunde eller andet larm kan skræmme hunden. Det kan her være nyttigt, at man allerede fra hvalp socialisere den og træner den ift. diverse lyde.

Tekniske detaljer

FCI navn

Collie Rough

FCI nummer

156

Gruppe

1

Oprindelse

Storbritannien

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst