Newfoundlænder

Newfoundlænder

Raceinformation

Levetid

9-12 år

Vægt

Han: 59-68 kg
Hun: 45-54 kg

Højde

Han: 69-74 cm
Hun: 63-69 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Newfoundlænder.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

Newfoundland også blot kaldet newfoundlænder er en dejlig, venlig, rolig og elskværdig hund. Det er en meget stor hunderace der brug for rigtig meget plads - hvilket betyder, at den ikke egner sig til livet i en lejlighed. Det er ikke en hunderace der kræver ret meget motion som sådan, men lejlighedslivet vil alligevel nok blive for småt.

Det er en familiehund der er ganske loyal og som elsker børn. Newfoundlænderen elsker vand og hvis den ser nogen i vandet vil den instinktivt forsøge, at "redde det" - også selvom der ikke rigtig er behov for det.

Når det kommer til pelsen, så er det en stor bamse vi har med, at gøre. Den har en lang tæt pels med en tyk underuld der virker ret vandafvisende. Det er dog en stor pels, så der er plads til en del skidt og snavs. Man bør ugentligt afsætte tid til, at ordne pelsen. En newfoundlænder fælder meget og man skal være forberedt på, at der kan sidde hår overalt. En børstning i ny og næ vil helt naturligt mindske fældningen en del.

Tekniske detaljer

FCI navn

Newfoundland

FCI nummer

50

Gruppe

2

Oprindelse

Canada

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst