Berner sennenhund

Raceinformation

Levetid

6-8 år

Vægt

Han: 38–50 kg
Hun: 36–48 kg

Højde

Han: 64–70 cm
Hun: 58–66 cm

En Berner Sennenhund er en muskuløs og stærk arbejdshund. Denne hunderace stammer oprindeligt fra Schweiz, hvor den blev fremavlet til, at hyrde kvæg, være vagthund, trække vogne og ikke mindst for, at være en dejlig familiehund. En Berner Sennenhund tiltrækker ofte ejere der synes, at den virker venlig, rar og intelligent – og alle disse betragtninger er korrekte. Det er dog vigtigt, at hvis man er førstegangsejer, at man tænker sig om en ekstra gang, da en Berner Sennenhund kan være noget af en mundfuld.

En Berner Sennenhund er en meget aktiv hund med et meget højt energiniveau – denne hunderace er ikke egnet til, at sidde inde hele dagen – og slet ikke i en eventuel lejlighed. De fælder meget og de har en tendens til, at savle en del.

Denne hunderace kan blive en fantastisk vagthund og grundet dens instinkter, så kan den til tider den også gø ret højlydt, hvilket for nogle hundeejere, kan være problematisk. En Berner Sennenhund er en stor hund, der godt kan lege lidt voldsomt og måske jagte andre små dyr i hjemmet/området.

Med alt overstående taget i betragtning, så kan en Berner Sennenhund være den perfekte hund for en hundeejer/familie der kan matche dens energibehov, ikke har noget imod at pleje dens pels regelmæssigt og som også er villig til, at dedikere en del tid til træning.