Ruhåret hønsehund

Ruhåret hønsehund

Raceinformation

Levetid

12-14 år

Vægt

27-32 kg

Højde

Han: 60-67 cm
Hun: 56-62 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Ruhåret hønsehund.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

En Ruhåret hønsehund er en meget populær jagthund. Den hører under FCI gruppe 7 - stående jagthunde. Den ruhårede hønsehund kommer oprindeligt fra Tyskland og er den mest brugte jagthund i landet. Aktivitetsniveauet for denne hunderace er meget højt og kræver, at man har god tid til træning således, at den kan forbrænde alt dens energi.

Hvis ikke man sørger for, at en Ruhåret hønsehund føler sig aktiveret og udfordret nok, kan den godt have en tendens til, at vandre og udforske på egen pote. Hvis hunden ser en kat eller andre små dyr, så skal man huske på dens jagtinstinkt, så derfor vil det ikke være underligt, hvis din Ruhåret hønsehund begynder, at jage disse.

Når det kommer til andre hunde – især hanhunde, så kan en Ruhåret hønsehund godt være ret aggressiv i sin fremtræden.

Tekniske detaljer

FCI navn

Deutsch Drahthaar

FCI nummer

98

Gruppe

7

Oprindelse

Tyskland

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

Gøer af og til

God til lejligheder

En Ruhåret hønsehund egner sig ikke til et liv i en lejlighed. En Ruhåret hønsehund er en særdeles aktiv hunderace og vil komme til, at kede sig i en lejlighed i løbet af ingen tid. Den trives bedst i et hus med en stor have og med en ejer der har et stort drive når det kommer til træning og aktivitet med hunden.

Kattevenlig

En Ruhåret hønsehund er ikke ret god til katte og andre mindre dyr generelt. Det er en jagthund og dens instinkter gør i langt de fleste tilfælde, at den vil jagte katten/dyret. Der ér dog tilfælde hvor en Ruhåret hønsehund er vokset op med en kat i hjemmet hvor den har accepteret det, men man skal være ret påpasselig og helt undgå det, hvis man kan.

Børnevenlig

En Ruhåret hønsehund anbefales ikke til familier med mindre børn.

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

En Ruhåret hønsehund er en utrættelig hunderace. Den kræver mindst en time daglig seriøst træning og motion. Den elsker lange gåture og svømmeture. Den egner sig bedst til en familie med et højt aktivitetsniveau.

Pelspleje

En forholdsvis nem hunderace at pleje. Børst hunden et par gange i ugen. Når det kommer til badning, så skal den kun bades når det er nødvendigt. Ørerne bør regelmæssigt blive kigget på for eventuelle øreinfektioner.

Intelligens

Fældning

Man skal være forberedt på, at denne hunderace fælder regelmæssigt. Hvis man børster hunden hver anden dag, så vil det mindste fældningen markant - og det vil gøre pelsen blødere og renere.

Træning

En Ruhåret hønsehund er en nem hund, at træne. Den vil meget gerne gøre sin ejer tilfreds. Denne hunderace kan til tider godt være stædig og have sin egen vilje, så en konsekvent træning er nødvendigt.

Legelyst