Japansk spids

Raceinformation

Levetid

10-16 år

Vægt

5-10 kg

Højde

30-38 cm

En japansk spids er en hunderace der er meget hengiven og kærlig overfor sin familie. Det er en meget social hund der ønsker, at være lige nøjagtig der hvor sin familie er. En japansk spids er en "letpåvirkelig hund", hvilket betyder, at den tilpasser sig omgivelserne. Hvis der eksempelvis er meget uro i hjemmet, så har den japanske spids også tendens til, at blive det.

Når det kommer til fremmede mennesker, så er en japansk spids måske ikke så imødekommende - nærmere reserveret og sky i starten, hvilket dog kan afhjælpes med tidlig eksponering til fremmede mennesker.

Det er en hunderace der af og til godt kan lide lyden af sig selv lidt for godt. Den kan gø en del, hvis stemningen tager den. Hvis man vil minimere dens gøen, så bør der tages hånd om det tidligt.

En japansk spids kræver en blid opdragelse. Det er som udgangspunkt en meget lærenem og samarbejdsvillig hund, som dog til tider, kræver noget motivation. Den skal roses ofte og belønninger kan være leg og godbidder.

Af statur er det ikke en ret stor hund og vil derfor ikke virke skræmmende som vagthund. Med det sagt, så skal man ikke være bekymret for, at den ikke giver lyd fra sig, hvis den hører noget eller ser noget den ikke bryder sig om.

Den har ikke et ret stort jagtinstinkt, men det tilbageholder den dog ikke, når det kommer til, at jagte en mus, et egern eller en fugl. Den er meget nysgerrig og vil gerne undersøge tingene - så derfor er det vigtigt, at hvis man har en baghave, at den er godt indhegnet. Den vil med glæde gå på opdagelse selv og der skal ikke meget til, før den strejfer omkring.

En japansk spids vejer typisk 5-12 kg alt efter om det er en han eller en tæve. Tæver vejer typisk lidt mindre med deres 5-9 kg og hannerne 8-12 kg. Når det kommer til højden, så er tæverne også lidt lavere end hannerne. Tæver bliver ca. 30-35 cm hvorimod hannerne bliver 34-38 cm høje.