Siberian husky

Raceinformation

Levetid

12-14 år

Vægt

Han: 20–27 kg
Hun: 16–23 kg

Højde

Han: 53–61 cm
Hun: 51–56 cm

Den fantasiske Siberian Husky. Hunden der af mange bliver anset som én af verdens smukkeste og flotteste hunde. En stolt, vågen, aktiv og udadvendt hund der er social og venlig.

Der er mange der gerne vil være ejer af en Siberian Husky, men man skal vide, at det absolut ikke er nogen nem opgave, at være ejer af denne race. Det er en hunderace der har et stort jagtinstinkt - og man kan ikke slippe den løs nogen steder andet end i baghaven. Med et ultra-sikkert hegn i baghaven, kan en Siberian Husky strejfe frit omkring, men hvis den ser en fugl, et egern eller naboens kat, så er det næsten garanteret at den sætter i løb.

En Siberian Husky gør ikke ret meget. Den hyler derimod. Det er vigtigt, at hundens behov bliver stillet, da den ellers kan udvikle en destruktiv adfærd. Den kræver bevægelse, motion og træning.

Selvom en Siberian Husky er ret lærenem, så skal man ikke regne med, at man får en speciel lydig hund, da den er viljestærk og egenrådig.

En Siberian Husky vejer typisk mellem 15.5 og 28 kg. Den opnår en højde på 50-60 cm og har en forventet levealder på 12-14 år.