Bichon frise

Raceinformation

Levetid

12-15 år

Vægt

3–5 kg

Højde

Han: 23–30 cm
Hun: 23-28 cm

En Bichon Frise er en intelligent, sjov, selvsikker og venlig hunderace der elsker at lege. Det er en hunderace der er kendt for, at være en glad, livlig og kærlig lille hund. Den elsker at behage sin ejer og er altid klar til, at lære nye tricks, som den i øvrigt er lynhurtig til, at opfange.

Det er en hund der egner sig godt til børnefamilier, da den klarer sig ufattelig godt med børn. Hvis du er førstegangsejer, så kan en Bichon Frise sagtens være en mulighed, da den er hengiven, lærenem og er forholdsvis nem, at holde. Det man skal vide, hvis man anskaffer sig en Bichon Frise er, at pelsen kan være krævende. Hvis man ikke ved hvordan man passer og plejer pelsen på en Bichon Frise, så bør man lære det og/eller benytte en hundesalon.

Bichon Frise er en hunderace der hader, at være alene hjemme i længere tid. Den kan udvikle separationsangst, hvilket i bund og grund betyder, at den vil handle uhensigtsmæssigt og eventuelt destruktiv.

Selvom en Bichon Frise ikke er en hund med et ret stort jagtinstinkt, så kan den godt finde på, at jagte naboens kat hvis den er ude på sjov og ballade. En Bichon Frise vil normalt ikke spæne af sted efter et egern eller en fugl, da det som regel ikke interesseret den synderligt meget.

Den elsker at være i centrum. Det er en hunderace der elsker, at lege og som elsker menneskelig kontakt. Det er næsten ligegyldigt hvor du bor henne – en Bichon Frise skal nok finde sig til rette. Man kan sagtens anskaffe sig en Bichon Frise, hvis man bor i lejlighed. Det er dog værd at nævne, at det er en hunderace der af og til godt kan lide lyden, af sig selv lidt for meget.

Det er ikke en hund man sætte til, at agere vagt på en gård, men det er en hund der sagtens kan give lyd fra sig, hvis den ser noget eller hører noget den ikke bryder sig om. Den vejer dog som regel ikke mere end 3-5 kg, så den har ikke jordens mest skræmmende statur.

En Bichon Frise er en selskabshund der har en forventet levetid på 12-15 år, som vejer 3-5 kg og bliver 23-30 cm høje. Det er ikke en allergivenlig hunderace.