Boxer

Raceinformation

Levetid

10-12 år

Vægt

Han: 27-32 kg
Hun: 24-29 kg

Højde

Han: 56-63 cm
Hun: 53-61 cm

Boxeren er en energisk, legesyg og sjov hunderace der tager et stykke tid fra de er hvalpe, til de er modne voksne hunde. Det er en meget loyal og hengiven hund, der dog har behov for, at kende deres plads i ”flokken”. En Boxer skal vide hvem der bestemmer og skal håndteres med en forsigtig men fast hånd. Hvis ikke træningen af en Boxer bliver håndteret korrekt, kan man ende ud med, at den vil forsøge at tage styringen. Det betyder, at du vil få en uregerlig hund som kan være noget af en mundfuld.

I denne artikel

1 Hvid boxer

En Boxer er en stor hund der typisk vejer 24-32 kg. Det er en hunderace der kan virke stor – især hvis man ikke lærer den, at den ikke skal hoppe op ad andre mennesker. Det er vigtigt, at man som ejer af en Boxer socialiserer den og introducerer den for mennesker og dyr.

Der er en hund der har brug for motion og træning. Hvis man ikke formår, at stimulere hundens behov, så kan den udvikle en destruktiv adfærd. Den destruktive adfærd kan blandt andet vise sig ved, at den tygger på møbler, sko, tæpper og flere ”spændende” ting. Det er en adfærd den vil udvikle hvis den keder sig, så derfor er det vigtigt, at man kender hundens behov.

En Boxer vil være et godt valg for en familie der elsker, at tilbringe tid udendørs. Den elsker at lege og generelt deltage i familiens aktiviteter. Det er en intelligent hunderace der som bekendt godt kan komme til, at kede sig, hvis ikke den bliver korrekt stimuleret – men med korrekt håndtering og træning, så er man altså sikker på, at få en følgesvend for livet, der vil bringe meget glæde.

Det er en hunderace der til tider vil teste dig. Den vil gerne teste hvor meget den kan slippe af sted med og derfor er det vigtigt, at være konsekvent, fast og retfærdig – igennem hele livet.

Hvid boxer

Der findes forskellige myter omkring den ”hvide Boxer”. Det siges blandt andet, at det er en sjælden hund eller at det er en albino. Det passer dog ikke. Faktisk bliver 25% af alle Boxere født hvide. Når det kommer til albino-snakken, så er en Boxer ikke albino medmindre den har de ”røde øjne” der kendetegner ”dét at være albino”.

En anden myte er, at hvide Boxere tilsyneladende skulle lide af flere sundhedsmæssige problemer, hvilket der ikke findes nogen evidens for. Det er dog korrekt, at hvide boxere – grundet det lave niveau af melamin – er mere tilbøjelige til, at blive solbrændte.

En Boxer er ikke et godt valg for en førstegangsejer. Det kan til tider være en meget udfordrende hund og det er vigtigt, at man forstår hvordan den tænker og hvordan man håndtere denne type hund. Det er en hund der besidder et ekstremt højt energiniveau og samtidig har en høj intelligens. Skulle du dog imod forventning – som førstegangsejer – anskaffe dig en Boxer, så er det ufattelig vigtigt, at du læser op på hunden og dens behov.

Det er en hund der har et rimelig stort jagtinstinkt. Det er en hunderace der er beslægtet med kamphunde, så derfor skal man holde øje med sin Boxers tendenser, da den kan komme til, at udvikle sig aggressivt – tidlig socialisering og en god træning virker dog oftest ganske glimrende. Den kan sagtens finde på, at jagte katten, egernet og andre småhunde – ofte med dødelig udgang. Det er en hund der skal trænes godt og grundig i kommandoen ”nej”.

Med det sagt, så er Boxeren en hunderace der elsker, at lege og trives fremrangende omkring dens familie. Den beholder sit legende og hvalpede sind langt ind i de voksne år, hvilket er garanti for underholdning.

Det er en naturlig vagthund, så den skal nok give sin ejer lyd hvis den ser eller hører noget den ikke bryder sig om. Det er ikke en hunderace der egner sig specielt godt til, at være alene igennem længere tid, da det kan resultere i destruktiv adfærd. Som mange andre hunde, så kan den også udvikle en overdrevet gøen, hvis den keder sig.

En Boxer hører ikke til i en lejlighed. Den skal have plads til, at boltre sig og bruge alt det krudt den kan komme af sted med. Den trives bedst med en meget stor – og indhegnet – baghave, hvor den kan strejfe rundt og hygge sig.

En boxer er ikke en allergivenlig hund. Den har en forventet levetid på 10-12 år, den bliver 53-63 cm høj og vejer typisk 24-32 kg.