Pekingeser

Raceinformation

Levetid

13-15 år

Vægt

3.6-4.5 kg

Højde

30.4-45 cm

Pekingeseren er en stor hund i en lille krop. Det er en hunderace der har et ekstraordinært stort selvværd. Det er en hunderace der ikke viger for en kamp med eventuelle artsfæller der virker udfordrende. Det er virkelig en hund der ikke kender dens sande størrelse. Det er en hunderace der typisk knytter det tætteste bånd med den person i familien, der passer den mest. Den kan godt begå sig med børn - især hvis den bliver socialiseret fra tidlig hvalp. Det er en kærlig og trofast hund som godt kan følge på, at følge dig fra rum til rum hele dagen.

En pekingeser har en dejlig stor og fin pels, som altså kræver en del vedligeholdelse. Hvis ikke man er til pelsede hunde der kræver den helt store omgang hver uge, så kan det godt være, at man skal genoverveje situationen. Hvis man ejer en pekingeser og opgaven bliver lige stor nok, så kan man med fordel drage nytte af de forskellige hundesaloner i landet.

Den kræver en del opmærksomhed og kontakt. Den skal meget tidlig lære, hvem det er der bestemmer i "flokken" - da den ellers kan finde på, at overtage kontrollen og virke dominerende.

En pekingeser vejer typisk omkring 5-5,5 kg og bliver 15-23 cm høj.