Finsk lapphund

Raceinformation

Levetid

12-15 år

Vægt

17-19 kg

Højde

Han: 46–52 cm
Hun: 41–47 cm

En finsk lapphund blev i sin tid fremavlet til at skulle agere vagthund/hyrdehund, hvilket dens gener stadig den dag i dag bærer præg af. Det er en hunderace der egner sig godt til en familie der er aktiv og som elsker, at komme ud. Det er en venlig og tålmodig hund som klarer sig udmærket med børn. Den kan som udgangspunkt godt klarer sig med andre hunde og dyr, selvom der naturligvis er undtagelser.

Det er en meget aktiv hunderace der er glad for aktivitet og underholdning - netop derfor kan hundesport være en fremragende ide for en finsk lapphund. Hundesport som eksempelvis agility eller lydighed vil hjælpe med, at få hundens behov stillet. Ved nogle hunde af racen finsk lapphund, vil hyrdeinstinktet være så intakt, at den vil forsøge, at hyrde alt hvad der bevæger sig - dette skal der tages hånd om relativt tidligt, hvis man ikke ønsker, at det skal blive et problem.

Trods dens fortid, så har den ikke et specielt stort jagtinstinkt. Det er en hunderace der overraskende nok, kan klare sig en del tid alene, hvis blot dens daglige motionsbehov bliver stillet. Hvis ikke hundens behov bliver stillet, så kan det resultere i destruktiv adfærd, der kan koste møbler og sko "livet".

En finsk lapphund er hurtig til, at lære og er meget samarbejdsvillig. Den kan af og til godt lide lyden af sig selv lidt for godt. Alle hunde skal naturligvis have lov til, at udtrykke sig, men en overdreven gøen kan blive problematisk trods alt.

En finsk lapphund vejer typisk 19-21 kg og bliver 41-52 cm høj.