Islandsk fårehund

Raceinformation

Levetid

12-15 år

Vægt

9-14 kg

Højde

31-41 cm

Den islandske fårehund er en nysgerrig og venlig familiehund der elsker, at lege og hygge sig med sin familie. Det er en hunderace der er virkelig loyal og hengiven overfor sin familie og som behøver en del menneskelig kontakt.

En islandsk fårehund elsker mennesker - også mennesker den ikke umiddelbart kender. Den vil møde alle mennesker med glæde og gøen. Den er ikke god til, at være alene hjemme for længe ad gangen, da det som bekendt er en meget social hund. Hvis en islandsk fårehund ikke får stillet sit sociale behov, så kan den udvikle en destruktiv adfærd og seperationsangst, der i bund og grund betyder, at den vil opfører sig uhensigtsmæssig.

Den har et stort jagtinstinkt der gør, at man ikke rigtig kan slippe den løs i det fri. Den vil sætte efter egern, fugle, biler og sågar naboens kat.

En islandsk fårehund har et forholdsvis stort energiniveau. Det er altså ikke en hunderace der egner sig til en familie der helst vil sidde i sofaen hver aften. Det er en forholdsvis nem hunderace, at træne. Det er jo en hyrdehund som har brug for stimulering i form af motion og opgaver. Hvis ikke man selv kan opfylde hundens krav, så kan hundesport som eksempelvis agility være en idé, da det vil stille dens fysiske behov og bringe hund og ejer tættere sammen i processen.

Denne hunderace opnår typisk en vægt på 12-17 kg og bliver omkring 42-46 cm høj.