Keeshond

Raceinformation

Levetid

12-14 år

Vægt

15-20 kg

Højde

Han: 44-48 cm
Hun: 40-46 cm

En Keeshond er en hengiven og trofast hunderace når det kommer til familien og folk den kender. Når det kommer til fremmede mennesker, så er det ikke helt samme historie. Den kan være noget mindre imødekommende eller sågar afvisende. Det er en selvstændig vagthund med et meget stort beskytterinstinkt. En Keeshond skal nok give besked hvis den hører eller ser noget den ikke bryder sig om. Den kan til tider gø lige rigeligt, hvilket der skal tages hånd om forholdsvis tidligt, hvis man ikke ønsker, at det skal blive et problem.

En Keeshond kan godt lære, at være alene hjemme - selvom den ikke er endvidere begejstret for det. Det er ikke en hunderace der har et voldsomt motionsbehov, men som derimod elsker gåture og oplevelser.

Den kan have et problem med hørelsen under træning, da den helst gør tingene på sin egen måde. Den kan dog sagtens lære diverse kommandoer, hvis man er fantasifuld og har en forståelse af hvordan den skal håndteres. Den kommer hurtig til, at kede sig ved for mange gentagelser - så derfor anbefales det at man træner den med variation og eventuel belønning.