Schipperke

Raceinformation

Levetid

13-15 år

Vægt

5.5-8 kg

Højde

21-33 cm

En Schipperke er en utrolig lærenem, opmærksom og samarbejdsvillig hunderace. Den elsker sin familie - også familiens børn. Den er venlig og hengiven. Når det kommer til fremmede, så er den en kende mere vagtsom og reserveret. Det er en hund der er meget tæt knyttet til sin familie. En Schipperke er en hyrdehund - faktisk den mindste af alle hyrdehundene.

Det er en hund der har en lyst til, at ville lære. Dens intelligens kombineret med dens nysgerrighed gør, at det er en særdeles dejlig hund at arbejde med. Den kan næsten lære alt, hvis man har tålmodigheden og færdighederne til det. Det er ikke en hund der skal trænes hårdt og kontant, men derimod konsekvent og blidt. Det er vigtigt, at man belønner hunden hyppigt og virker begejstret og stolt undervejs. Det anbefales, at man træner en Schipperke i korte sekvenser, da lange træningssessioner kan virke trættende og demotiverende.

En Schipperke er som bekendt en hyrdehund. Den blev og bliver stadig brugt til blandt andet hyrdehund for gæs. Det er ikke en vagthund, men den kan godt virke vagtsom og kan også holde vagt på gården for rotter og mus. Det er en meget opmærksom hund, der gerne giver lyd fra sig, hvis den ser eller hører noget den ikke bryder sig om.

Dens motionsbehov er ikke vildt omfattende, selvom den naturligvis kræver daglig aktivitet. Det er vigtigere at få stillet hundens behov for leg. Den er nysgerrig og går gerne på jagt efter skadedyr som rotter og muldvarper.

En Schipperke fælder ikke synderligt meget. Med det sagt, så holdes pelsen ren og fin med en jævnlig gennembørstning. Pelsen er hård og glansfuld.

Både hannerne og tæverne bliver omkring 22-33 cm høje. De findes i 2 vægtklasser: 3-5 kg og 5-8 kg.