Korthåret hønsehund

Korthåret hønsehund

Raceinformation

Levetid

12-14 år

Vægt

Han: 25-32 kg
Hun: 20-27 kg

Højde

Han: 59-64 cm
Hun: 53-58 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Korthåret hønsehund.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

Hvis du kan matche den korthårede hønsehunds mentale og fysiske behov, så vil du få den bedste firebenede ven du kunne tænke dig. Hvis du bor i lejlighed eller ikke er ret meget hjemme, så er en korthåret hønsehund nok ikke noget for dig.

Hvis ikke motionsbehov og aktivitetsniveau bliver mødt, så kan du få en korthåret hønsehund der vil udvikle destruktiv adfærd. Det kan vise sig med ødelagte møbler, sko og gardiner.

En korthåret hønsehund er en jagthund. Hvis hunden ikke skal bruges som jagthund, så kræver det en ejer eller en familie der både tid og lyst til, at færdes udendørs en del. Hvis man som ejer løber eller jogger, så kan det være den perfekte makker på turen. Man skal nok afsætte 1-2 timers daglig motion for at stimulere dens behov.

Det er en energisk hund som elsker at arbejde og lege. Den elsker mennesker og børn – om end man skal tage sine forholdsregler hvis man har mindre børn, da den godt kan være lidt for voldsom og ivrig. Isoleret set er det ikke en aggressiv hunderace, men den kan sagtens finde på, at gø af fremmede mennesker.

En korthåret hønsehund er ikke en stædig hunderace og vil gå langt for, at tilfredsstille sin ejer. Den kan sagtens lære nye tricks forholdsvis nemt. Når det kommer til træning af en korthåret hønsehund, så er det primære problem oftest, at det kan være svært, at holde den fokuseret på sin træning. En korthåret hønsehund kan nemt komme til, at kede sig med træningen. Men med en ekstra godbid, belønning og leg imellem træningssessionerne så har man et godt udgangspunkt.

En korthåret hønsehund der går rundt og keder sig kan hurtig forvandle sig til en lille Houdini og forsvinde. Det er derfor vigtigt, at hvis man har en have, at der så er opsat et passende hegn. Gerne over 180 cm.

Tekniske detaljer

FCI navn

Deutsch Kurzhaar

FCI nummer

119

Gruppe

7

Oprindelse

Tyskland

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst