Amerikansk cocker spaniel

Amerikansk cocker spaniel

Raceinformation

Levetid

12-15 år

Vægt

7-14 kg

Højde

38-41 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Amerikansk cocker spaniel.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

Den amerikanske cocker spaniel nedstammer fra den engelske cocker spaniel. Faktisk blev de to hunderacer anset som værende den samme hunderace indtil 1930. Selektiv udvælgelse gjorde, at den amerianske cocker spaniel fik sine egne særtræk, hvilket resulterede i sin egen racestandard hos AKC i 1946. i 1965 blev racen godkendt af FCI og er nu en meget populær hunderace.

Den har et signifikant jagtinstinkt der gør, at man skal holde et vågent øje med hunden, hvis man slipper den læs i haven – af selvsamme grund anbefales det, at haven er godt indhegnet, da en kat eller et egern kan sætte gang i jagtinstinktet.

Den dag i dag, er den amerikanske cocker spaniel mest en selskabshund. Det er en hunderace der har en flot pels – og som kræver en del pleje. Det er vigtigt, at hundens pels holdes ved lige, da der ellers kan opstå pelsmåtter, som hverken ser pænt ud eller som er ret rart for hunden. Hvis pelsen virker uoverskuelig, så kan man med fordel gå til en hundesalon.

Det er en hunderace der er forholdsvis nem, at træne. Træningen skal helst være blid men konsekvent. Hvis man er for hård i sin træning, så vil hunden blive mere stædig og trodsig end den er lydig. Beløn gerne med godbidder, men hold dog et vågent øje med vægten.

Tekniske detaljer

FCI navn

American Cocker Spaniel

FCI nummer

167

Gruppe

8

Oprindelse

USA

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst