Shiba

Raceinformation

Levetid

12-15 år

Vægt

Han: 8-11 kg
Hun: 6.8-9 kg

Højde

Han: 36-41 cm
Hun: 33-38 cm

En meget populær, aktiv, intelligent, stolt og viljestærk hunderace der er nysgerrig, værdig og loyal overfor sin familie. Shiba betyder på japansk "lille hund", hvilket ikke er helt forkert, da den som regel ikke vejer mere end 7-11 kg.

En Shiba har et forholdsvis stort jagtinstinkt. Det er en race der har eksisteret i tusindvis af år ud mod det japanske hav, hvor den blev anvendt som jagthund. Dens formål var at jagte småvildt og fugle. Grundet dens jagtinstinkt, skal man være opmærksom hvis man lader den rende rundt i baghaven, da den lynhurtigt vil jagte en fugl, et egern eller sågar naboens kat hvis den kan komme af sted med det. Det anbefales i dén grad, at man har et ultra-sikkert hegn sat op, da det er en hunderace der "forsvinder" meget nemt.

Det er en hund der har brug for en del motion og træning. Den gør ikke ret ofte og er generelt meget stille og rolig. Det er dog vigtigt, at man får stillet hundens behov for motion og mental stimulering, da det ellers kan resultere i destruktiv adfærd, der betyder ødelagte sko og møbler.