Cavalier king charles spaniel

Cavalier king charles spaniel

Raceinformation

Levetid

10-14 år

Vægt

5-8 kg

Højde

30-33 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Cavalier king charles spaniel.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

En Cavalier king charles spaniel er en fantastisk dejlig familiehund som hader, at være alene. Den elsker, at være sammen med sin familie og vil følge dig hvorend du går hen – selv på toilettet.

Denne hunderace ér jo en spaniel og derfor har den også instinkter som kan vise sig ved, at den kan finde på, at jagte fugle, kaniner eller andre små dyr. Hvis man har en have, så bør den indhegnes for, så hunden ikke løber væk, fordi den ikke kan styre dens jagtinstinkt.

En Cavalier king charles spaniel er generelt ikke en ret god jagthund. Den kan sagtens finde på, at gø hvis nogen ringer på eller den ser et menneske den ikke har mødt før, men eftersom det er en meget venlig, kærlig og rar hunderace, så falder den ret hurtig til ro igen.

Cavalier king charles spaniel hører under kategorien selskabshunde, når den er fuldvoksen vejer den omkring 5-8 kilo og når en højde på 30-33 cm. Den forventede levealder for en Cavalier king charles spaniel er 10-14 år.

Tekniske detaljer

FCI navn

Cavalier King Charles Spaniel

FCI nummer

136

Gruppe

9

Oprindelse

Storbritannien

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

Gøer af og til

God til lejligheder

En Cavalier king charles spaniel kan sagtens klare sig i en lejlighed.

Kattevenlig

Børnevenlig

En Cavalier king charles spaniel er en fantastisk hunderace når det kommer til børn. Den er kendt for at være legesyg, energisk og kærlig.

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Der er behov for daglige gåture. Hvis man kombinere de daglige gåture med lidt leg i løbet af dagen, så bør dens motionsbehov være dækket, men leg alene dækker ikke dens instinkt når det kommer til, at gå.

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Man skal forvente at denne hunderace fælder jævnligt. Man skal være klar med støvsugeren når den skifter pels, men hvis man dagligt børster sin Cavalier king charles spaniel, så vil man mindske fældningen en del.

Træning

Denne hunderace er forholdsvis nem, at træne.

Legelyst