Jack russell terrier

Jack russell terrier

Raceinformation

Levetid

13-16 år

Vægt

5-8 kg

Højde

20-38 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Jack russell terrier.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

Når man ved første øjekast ser den dejlige lille Jack russell terrier, så virker det måske som det perfekte familiemedlem for nye hundeejere eller familier der bor i lejlighed. Mange bliver dog overrasket over den lille hunds store aktivitetsniveau. Denne hunderace har behov for en del motion og konsekvent træning. Hvis ikke en Jack russell terrier får stillet sit motionsbehov og bliver trænet allerede fra lille hvalp, så kan man forvente uhensigtsmæssig opførsel. Hvis man derimod stimulere hunden og dens motionsbehov og træning bliver gennemført, så kan man se frem til det perfekte og mest loyale familiemedlem man kunne ønske sig.

Som bekendt så egner en Jack russell terrier sig som udgangspunkt ikke i en lejlighed. Den trives bedst et sted hvor der er have. Men pas på, for den lille hund er også ekspert i, at finde smuthuller, så hegnet skal være højt nok til, at den ikke bare lige hopper over og samtidig skal den heller ikke være i stand til, at klatre på det.

Nye hundeejere eller mindre erfarne hundeejere bør overveje det nøje, hvis man ønsker, at anskaffe sig en Jack russell terrier. Det er ikke altid en nem opgave og det kræver tid og tålmodighed, at opnå resultater. En Jack russell terrier er meget intelligent.

Ligesom så mange andre terrier, så elsker en Jack russell terrier også, at grave – så man kan godt forberede sig på, at der måske opstår et uventet hul i græsplænen, hvis ikke man lige holder øje. Det er sundt for hunden, at grave – men det ville være en god idé, at lære den at grave bestemte steder, hvor det ikke umiddelbart er uhensigtsmæssigt.

Jack russell terrieren har også en tendens til, at gø en del – og også her er det værd, at bemærke hvorfor lejlighedslivet måske ikke er den rette løsning for denne hunderace.

Når det kommer til socialisering af en Jack russell terrier, så er det vigtigt, at det sker i det tidlige hvalpestadie, da andre/fremmede hunde fremadrettet kan give problemer.

Man bør aldrig stole på en Jack russell terrier, når den ikke er i snor/indhegnet. Den har et jagtinstinkt, så hvis den ser et mindre dyr, en fugl eller anden bevægelse der virker interessant, så er chancen for, at den påbegynder en jagt ret stor.

Tekniske detaljer

FCI navn

Jack Russell Terrier

FCI nummer

345

Gruppe

3

Oprindelse

Storbritannien

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

God til lejligheder

Kattevenlig

Børnevenlig

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

Pelspleje

Intelligens

Fældning

Træning

Legelyst