Fox terrier, ruhåret

Raceinformation

Levetid

12-14 år

Vægt

Han: 7-9 kg
Hun: 6-8 kg

Højde

Han: 36-41 cm
Hun: 33-38 cm

En ruhåret fox terrier er en frygtløs og udadvendt hund der elsker sin familie. Den trives med børn og er glade for dem. Det er en aktiv hunderace som egner sig godt til familier med et nogenlunde højt aktivitetsniveau. Den kan godt finde på, at gø lidt rigelig til tider. Det anbefales, at man har hundeerfaring inden man anskaffer sig en ruhåret fox terrier, da den godt kan være noget af en mundfuld for førstegangsejere.

Det er en hunderace med et stort jagtinstinkt. Man ved faktisk ikke helt hvordan racen er opstået, men forskning siger, at det er meget sandsynligt, at den er blevet fremavlet ved at krydse bull terriers og beagles. Ordet “fox” i fox terrier betyder ræv på engelsk, hvilket er meget sigende, da denne race før i tiden er blevet brugt til, at lokalisere ræve i deres tunneller.

Grundet hundens store jagtinstinkt, skal man være lidt på vagt, hvis man slipper den løs i haven. Den er som udgangspunkt lydig nok, men det er samtidig en stædig hund der ikke viger for nye eventyr - og hvis den ser en mus, en fugl eller et egern - så kan man godt forvente, at hunden sætter i løb. Nogle ruhårede fox terrier har til vane, at grave i haven.

En ruhåret fox terrier kan have en smule svært ved, at håndtere andre hunde. Hvis man har en hund i forvejen eller ønsker, at den skal kunne trives med andre hunde, så skal den socialiseres tidligt i livet. Den elsker sin familie og følger dig gerne på toilettet.

Pelsen på en ruhåret fox terrier er smudsafvisende. Den har en blød underpels med en noget strid dækpels.

En ruhåret fox terrier opnår typisk en højde på 39 cm - tæverne er ofte lidt mindre. Hannerne vejer 7,3-8,2 kg - tæverne igen lidt mindre med deres 6,8-7,7 kg.