Hokkaido

Raceinformation

Levetid

11-13 år

Vægt

20-30 kg

Højde

46-56 cm

En Hokkaido en hunderace der kræver en erfaren ejer, der ved hvordan man håndtere den. Det er en fredelig hund der dog kan være noget vagtsom af sind. Når det kommer til fremmede mennesker, så kan den virke sky og følge med fra afstand. Når den lærer sine omgivelser og de fremmede mennesker at kende, så løsner den tøjlerne.

Det er en hunderace der har været brugt til jagt på bjørne, vildsvin og hjorte. Den dag i dag har Hokkaido stadig et stort jagtinstinkt og man kan ikke lade hunden gå frit - heller ikke i hundeskove. Den har - grundet sit jagtinstinkt og sit vagtsomme sind en tendens til, at optræde noget udfordrende over for sine artsfæller.

En Hokkaido kan ikke betegnes som en selskabshund, da den har brug for, at være ude. Det er en hund der har brug for masser af motion, udfordringer og træning.

Det er vigtigt at en Hokkaido ved hvem der er "leder af flokken". Som ejer skal man hele tiden vise hvem der er i kontrol, da den ellers kan begynde, at indtagende den mere ledende og dominerende rolle - hvilket kan udvikle sig videre til en noget uregerlig hund.