Coton de Tulear

Coton de Tulear

Raceinformation

Levetid

14-16 år

Vægt

5.5-7 kg

Højde

25-30 cm

Denne artikel er en spire. Det betyder, at den formentlig kun indeholder basale og faktuelle oplysninger samt billeder af og omkring Coton de Tulear.

Hvis du har lyst til, at hjælpe os med, at udfylde raceportrættet, så kontakt os gerne.

Coton de Tulear er en glad hund der elsker at være i selskab med mennesker. Coton er et fransk ord og betyder bomuld - det giver god mening når det mest iøjnefaldende træk ved en Coton de Tulear er dens pels der er bomuldsagtig og blød.

Når det kommer til en Coton de Tulear så anbefales det, at man allerede fra hvalps ben går til hundetræning/lydighedstræning. Denne hunderace er et pragteksemplar når det kommer til, at komme overens med andre hunde, børn og sågar katte - forbeholdt, at hunden naturligvis får den rette socialicering.

En Coton de Tulear vejer typisk 5.5-7 kilo og bliver ikke mere end 25-30 cm høj. Den forventede levetid for en Coton de Tulear er 14-16 år.

Tekniske detaljer

FCI navn

Coton de Tuléar

FCI nummer

283

Gruppe

9

Oprindelse

Madagaskar

Allergivenlig

Nej

Karakteristik

Gøen

Denne hunderace gøer af og til

God til lejligheder

En Coton de Tulear vil klare sig fint i en lejlighed. Den vil være ret aktiv indendøre og vil klare sig okay uden en have.

Kattevenlig

Børnevenlig

Rigtig god med børn. En Coton de Tulear vil passe fint ind i en familie med børn.

Hundevenlig

Venlig mod fremmede

Motionsbehov

En Coton de Tulear elsker at svømme og lege. Den vil klare sig fint i forskellige discipliner af hundesport - eksempelvis agility. Selvom det er en ret aktiv hunderace, så vil den tilpasse sig familielivet, så længe de daglige gåture bliver overholdt.

Pelspleje

Når det kommer til hunderacen Coton de Tulear, så kræver pelsen en del pleje. Hunden skal børstes næsten hver dag og bades flere gange årligt.

Intelligens

Fældning

En Coton de Tulear "fælder" ikke som sådan. Der falder ikke hår/pels af som sætter sig i tæpper og møbler. Pelsen er skabt på en sådan måde, at den tabte pels/hår sætter sig som pelsmåtter - derfor er det også vigtigt, at hunden bliver børstet stort set dagligt.

Træning

Selvom en Coton de Tulear til tider er en stædig hunderace, så er det en intelligent hund som er hurtig til, at lære.

Legelyst