Hovawart

Raceinformation

Levetid

10-14 år

Vægt

25-51 kg

Højde

58-70 cm

Hovawart er en hunderace der oprindeligt stammer fra Tyskland. Det er en intelligent hunderace der elsker, at behage og gøre sin ejer tilfreds. Det er en hunderace der i de rigtige hænder er meget nem, at træne. En Hovawart er én af de hunde der modnes lidt senere end andre hunde, hvilket betyder, at de beholder deres hvalpede sind i længere tid.

Socialisering og hundetræning er vigtigt, at påbegynde allerede som tidlig hvalp. Det er en intelligent og lærenem hund, der har en naturlig nysgerrighed der gør, at den opfanger de dårlige vaner lige så hurtigt som de gode.

Hvis man har lysten og tiden til en Hovawart, så er det faktisk en ganske udmærket hund til førstegangsejere. Det er en hund der elsker sin ejer, er loyal og ønsker at tilfredsstille. Som førstegangsejer anbefales det, at man begynder til hundetræning. Hundetræningen vil socialisere hunden tidligt og lære både hund og ejer en del.

Når det kommer til fremmede mennesker, så er en Hovawart normalt ikke aggressiv, men derimod tilbageholden. Dog er det en hunderace der godt kan udvise en beskyttende adfærd, hvis den føler at den eller dens familie er truet. Den har det bedste med, at lære fremmede at kende på afstand – først og fremmest.

En Hovawart er en meget social hund, som ikke har det store jagtinstinkt. Dermed ikke sagt, at den ikke kan finde på, at jagte katten i haven eller et egern hvis stemningen griber den. Det er som bekendt en hund der bevarer sit hvalpeagtige sind i længere tid end andre hunde og derfor vil man formentlig opleve en hund der elsker, at lege.

Normalt vil en Hovawart ikke være en hund, der udviser destruktiv opførsel ved, at blive efterladt hjemme i længere tid. Dog er alle hunde forskellige og de fleste hunde er ikke så vilde med, at blive efterladt alene generelt. Hvis det tager overhånd, skal man dog være forberedt på, at hunden vil udvikle en destruktiv og uhensigtsmæssig opførsel.

Det er en race der godt kan finde på, at gø en smule. Gøen kan dog mindskes som et led i træningen og fungerer bedst ved tidlig indlæring. En Hovawart gør dog for det meste kun hvis den hører en lyd den ikke bryder sig om eller hvis der er fremmede som den ikke har set før.